Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι της τροχαίας σε οδηγούς ταξί

Ανάμεσα στις παραβάσεις ήταν η χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξίμετρου, παραβίαση σειράς προτεραιότητας και πολλαπλή μίσθωση

Ελέγχους σε οδηγούς ταξί πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τον περασμένο Αύγουστο, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 89 ταξί και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, οι παραβάσεις αφορούσαν τα εξής: δύο για χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξίμετρου μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (tablet), έξι για άγρα πελατών, από τρεις για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας, στάθμευση εκτός πιάτσας και μη ανάρτηση ειδικής άδειας ταξί και δύο για πολλαπλή μίσθωση.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr