Σε Αθήνα και Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε η ροζ κοκαΐνη - Δείτε φωτογραφίες

Η ροζ κοκαΐνη, γνωστή και ως TUSI, θεωρείται ναρκωτικό πολυτελείας και καταναλώνεται κυρίως σε χώρους ηλεκτρονικής μουσικής, νυχτερινά κέντρα και πάρτι

Σε δύο σπίτια στην Αθήνα και την Αγία Παρασκευή εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών το περίπου 1 κιλό ροζ κοκαΐνης, που αποκαλείται TUSI και είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Εκτός από τον 30χρονο που συνελήφθη, οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποίησει για συμμετοχή στη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο αλλοδαπό.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ



Εκτός από «ροζ κοκαΐνη» οι αστυνομικοί εντόπισαν παράλληλα στην κατοχή του συλληφθέντα κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων 12 αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας συνολικού μικτού βάρους 12.930 γραμμαρίων, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες αλουμινόχαρτου περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,8 γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 240 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα ροζ κοκαΐνη «TUSI» μικτού βάρους 875 γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κεταμίνη χρώματος λευκού μικτού βάρους 875 γραμμαρίων, μία συσκευασία περιέχουσα μεθαμφεταμίνη χρώματος καφέ μικτού βάρους 545 γραμμαρίων και άλλα.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής δράσης των τριών μελών της συμμορίας συνιστά η «γκάμα» ναρκωτικών που διέθεταν στην αγορά με σκοπό την κάλυψη του εύρους ζήτησης των πελατών τους

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

Η ροζ κοκαΐνη είναι ένα σπάνιο ναρκωτικό το οποίο το μόνο κοινό που έχει με την κοκαΐνη είναι το όνομα. Ουσιαστικά είναι ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την ισπανική El Pais, η «ροζ κοκαΐνη» θεωρείται ναρκωτικό πολυτελείας και καταναλώνεται κυρίως σε χώρους ηλεκτρονικής μουσικής, νυχτερινά κέντρα και πάρτι. Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι».

Ένα μόνο γραμμάριο μπορεί να κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια και σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, ο λόγος της υψηλής τιμής του οφείλεται στην παραπλανητική ονομασία του, καθώς «πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι πελάτες μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr