Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου «Σκοτεινό πέπλο»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου «Σκοτεινό πέπλο»

Ένας Έλληνας χάνεται στην ίδια του την πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Χάνεται στους δρόμους, κυρίως όμως χάνεται μέσα του, καθώς παθαίνει αμνησία ως παράπλευρη απώλεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Και χωρίς πια να ξέρει εάν είναι θηρευτής ή θήραμα, παρασύρεται σε μια απίστευτη περιπέτεια

08-09-vivlio-XRWMA
Ο Γιώργος Δάμτσιος, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας, από τους πιο ενδιαφέροντες και δημιουργικούς της γενιάς του, με το «Σκοτεινό πέπλο» εγκαινίασε μία σειρά βιβλίων μυστηρίου και δράσης, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Η σειρά αυτή φέρει τον τίτλο «Ευγενείς Άγριοι» και το «Σκοτεινό πέπλο» είναι το πρώτο μέρος της.

Ως κεντρικό ήρωά του, ο Γιώργος Δάμτσιος επιλέγει τον Λούκα, έναν άνθρωπο που, εντελώς συμπτωματικά, υφίσταται τις συνέπειες ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Λούκας τραυματίζεται και μένει αναίσθητος για ώρες. Ξυπνά στο νοσοκομείο -αλλά δεν ξέρει πια ούτε πού βρίσκεται ούτε το γιατί και το πώς. Βλέπει μια ανδρική μορφή μπροστά του, την οποίαν δεν αναγνωρίζει -αν και αυτός ο ξένος του φέρεται σαν να τον γνωρίζει καλά. Παρακινεί τον Λούκα να φύγουν αμέσως από το νοσοκομείο, διότι διατρέχουν κίνδυνο. Κάποιοι τους κυνηγούν και, για κάποιο λόγο, θέλουν νεκρό τον Λούκα. Ο Λούκα όμως είναι χαμένος, έχει πάθει αμνησία, ένα «σκοτεινό πέπλο» -κυριολεκτικά- έχει καλύψει το μυαλό του. Δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί και προς ποια κατεύθυνση να κινηθεί, αν τον κυνηγούν ή εάν πρέπει εκείνος να καταδιώξει έναν κύκλο αδίστακτων εγκληματιών που σχεδιάζουν να δολοφονήσουν εκατοντάδες, εντελώς ανυποψίαστους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη. Χάρη στην κινηματογραφική αίσθηση που δημιουργεί με το ύφος γραφής του Γιώργος Δάμτσιος, η περιπέτεια του Λούκα εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό, από τη μία συναρπαστική σκηνή στην επόμενη -και με εντελώς απρόβλεπτη κατάληξη. Ένα υπέροχο, συγκλονιστικό -και εντελώς ελληνικό θρίλερ, που διαβάζεται απνευστί.

Αυτή την Κυριακή το καταπληκτικό μυθιστόρημα «Σκοτεινό πέπλο» του Γιώργου Δάμτσιου είναι στο ΘΕΜΑ.

08-09-vivlio-IN-ARTICLE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης