Παλαιοχριστιανοί: Σε δομή θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος της οικογένειας - Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Η μητέρα κατήγγειλε πως της επιτρέπουν να δει το μωρό για λίγες ώρες την ημέρα, για να το θηλάσει

Το πέμπτο παιδί της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, ένα κοριτσάκι σχεδόν 4 κιλά, έφερε πριν λίγες ημέρες στη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, Σεβαστή. Ωστόσο, τόσο η μητέρα, όσο και το μωρό κινδύνευσαν να χάσουντ η ζωή τους.

Η Σεβαστή είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, μόνο με τη βοήθεια μιας μαίας, χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο κι έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές. Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουν μητέρα και μωρό στη ζωή και η Σεβαστή χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο.



Τελικά, η μητέρα και μωρό επέζησαν, με τους γιατρούς να την σώζουν από βέβαιο θάνατο.

Μετά από αυτή την περιπέτεια, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και, τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να μην δοθεί στους γονείς, αλλά να μεταφερθεί σε δομή, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Παραμένουμε ακόμη εδώ (στο νοσοκομείο) και την μπέμπα τώρα μπορώ να την δω 12:30 – 13:30, 18:30 – 19:30 για θηλασμό και τίποτα άλλο. Υπάρχει πιθανόν κάποια εισαγγελική παραγγελία λόγω της κοινωνικού λειτουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σεβαστή, μιλώντας στο Mega.

Από την πλευρά του ο πατέρας ανέφερε ότι το βρέφος είναι υγιέστατο. «Σήμερα που το είδε η σύντροφός μου το αεροβάπτισε, αυτό έχει να το δει η ανθρωπότητα επί Χότζα. Μια μάνα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει το παιδί της, δεν μπορεί να το θηλάσει με μία εισαγγελική απόφαση που δεν μας έχει κοινοποιηθεί, οπότε πάνω σε τι θα πρέπει να απολογηθούμε ή να αντιταχθούμε» είπε ο κ. Καλαϊτζιδάκης. Και συμπλήρωσε ότι σε νομικό επίπεδο αύριο ο δικηγόρος του, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, θα προβεί σε νομικές ενέργειες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σχετικά με την κατάσταση υγείας του βρέφους, η μητέρα δήλωσε ότι το βλέπει υγιέστατο, σημειώνοντας πως «κάνει το αντανακλαστικό του θηλασμού μια χαρά. Κάνει όπως κάνουν όλα τα μωρά», ενώ για την περίπτωση που το μωρό βρεθεί σε δομή τόνισε πως «δεν αφήνουμε κανένα πίσω, όχι απλά θα το βλέπω, θα κάθομαι κάτω στην πλατεία οποιουδήποτε νοσοκομείου κι ας γίνει ό,τι θέλει».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροσβέστες, διευθυντές άλλοι με κοστούμια, άλλοι με σκουλαρίκια - Ποιοι ήταν οι 51 βιαστές της Ζιζέλ και τι υποστηρίζουν

Συγκλονίζει o πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών βρέφος τους στο Μάτι: «Δεν λειτούργησε τίποτα»


Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και Kasselistas κατά Κασσελάκη για το όνομα του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr