Πολεμική Αεροπορία: Εδραιώνει με αποστολές και ασκήσεις τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας

Η Πολεμική Αεροπορία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο το 2024, συμμετέχοντας σε ποικίλες αποστολές και ασκήσεις στο εξωτερικό

Η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας σε διεθνείς αεροπορικές επιδείξεις και στρατιωτικές ασκήσεις καταδεικνύει την εξωστρέφειά της αλλά και της χώρας μας και ενισχύει την προβολή της στον παγκόσμιο χάρτη. Η συμμετοχή σε αποστολές, όπως η εμφάνιση του F-16 ΖΕΥΣ στο El Alamein της Αιγύπτου (αυτές τις ημέρες), το T-6 στο BIAS 2024 στη Ρουμανία, και τα F-16 στο Tarang Shakti 24 9 (αυτές τις ημέρες) στην Ινδία, προβάλλει τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα εδραιώνει την παρουσία της Ελλάδας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στρατηγικούς κόμβους.


Επιπλέον, οι συμμετοχές στα Ocean Hit με τα M2k-5 στη Γαλλία, στην άσκηση Volfa 24 με τα Rafale στο Mont de Marsan, και στους εορτασμούς για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο, επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου σε κρίσιμες συμμαχίες και συνεργασίες. Αυτές οι αποστολές όχι μόνο ενισχύουν την στρατιωτική συνεργασία αλλά και προβάλλουν την Ελλάδα ως μια χώρα με ανεπτυγμένη αμυντική τεχνολογία και υψηλή στρατιωτική εκπαίδευση.
Η αποστολή του C-130 στη Μοζαμβίκη για ανθρωπιστική βοήθεια αποδεικνύει την πολυδιάστατη δράση της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά επεκτείνεται και σε αποστολές κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, προβάλλοντας την Ελλάδα ως μία χώρα που συνεισφέρει ουσιαστικά στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.


Το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά αυτών των αποστολών, υποστηρίζοντας με την ακούραστη εργατικότητα και την εξαιρετική κατάρτισή τους κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελλάδας διεθνώς. Μέσα από αυτή την
εξωστρέφεια, η Ελλάδα καταφέρνει να ενισχύσει το κύρος της και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή της και στον κόσμο.

Αποστολές της πολεμικής αεροπορίας στο εξωτερικό το 2024
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
F-16 ΖΕΥΣ, El Alamein Αίγυπτος, F-16 ΖΕΥΣ, Αυστρία εκτέλεση DEMO
F-16 Tarang Shakti 24, Ινδία
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
Τ-6, BIAS 2024 Ρουμανία
Air tattoo Αγγλία F-16 & F-4 RIAT στο Fairford
F-16 Nato Tiger Meet 24 στην Γερμανία
F-16, Thracian Viper, FIR Sofia
F-16, FDO, Ρουμανία
F-16, 75 years NATO, Βέλγιο ΑΒ Chievre
C-130 Μοζαμβίκη, Αφρική
M2k-5, Ocean Hit και Rafale, Volfa 24, Mont de Marsan στην Γαλλία

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr