Χανιά: Στο λιμάνι της Σούδας τεράστια θαλαμηγός μέλους της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Χανιά: Στο λιμάνι της Σούδας τεράστια θαλαμηγός μέλους της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η θαλαμηγός «Yas» μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60 επισκέπτες σε 30 σουίτες, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει έως και 56 μέλη πληρώματος

thalamigos-souda
Στο λιμάνι της Σούδας εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα η πολυτελής θαλαμηγός «Yas»,σημαίας νήσων Κειμάν, μήκους 141 και πλάτους 15 μέτρων, προερχόμενη από την Ταγγέρη του Μαρόκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο flashnews.gr, η θαλαμηγός «Yas» μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60 επισκέπτες σε 30 σουίτες, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει έως και 56 μέλη πληρώματος. 

yacht-YAS-5


Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος, αυτό που ξεχωρίζει στο εν λόγω σκάφος είναι ότι δεν ναυπηγήθηκε ως super yacht, αλλά ως πολεμικό πλοίο.



Αναλυτικότερα, το «Yas» αποτελεί μετατροπή της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Piet Hein κλάσης Kortenaer, η οποία καθελκύστηκε το 1978, ανέλαβε υπηρεσία το 1981 και πουλήθηκε στο ναυτικό των Εμιράτων το 1998 με την ονομασία «Al Emirat» .

YAS (Swift) 141 Mega yacht conversion from Dutch Frigate


Το 2005 παροπλίστηκε και από το 2011 ως το 2015 μετασκευάστηκε, ή καλυτέρα ανακατασκευάστηκε, σε yacht πολυτελείας από τον Σεΐχη Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan ο οποίος απευθύνθηκε στο σχεδιαστικό γραφείο Pierrejean Design Studio που επανασχεδιάσαν ριζικά την υπερκατασκευή του σκάφους.

yacht-YAS-6


Να σημειωθεί ότι ο 61χρονος ιδιοκτήτης του «Yas», Σεΐχης Χαμνταν, είναι γιος του Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αδερφός τόσο του πρώην προέδρου των ΗΑΕ, Καλίφα μπιν Ζαΐντ, όσο και του σημερινού προέδρου, Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΑΕ, ενώ τώρα είναι εκπρόσωπος του ηγεμόνα στην περιοχή Αλ Νταφρά του Άμπου Ντάμπι. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των Εμιράτων και πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης