Νοσοκομείο Μεταξά: Εγκαινιάστηκαν δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι - Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Γεωργιάδης

Όσο και να φωνάζουν, εμείς το ΕΣΥ θα το φτιάξουμε όπως αξίζει στους συμπολίτες μας, έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας

Παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη, τα εγκαίνια δύο ανακαινισμένων ορόφων του νοσοκομείου Μεταξά.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες, «αυτή είναι η πρώτη ανακαίνιση τέτοιου τύπου που γίνεται σε αυτό το Νοσοκομείο εδώ και 50 χρόνια».

«Το Νοσοκομείο «Μεταξά» δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της περιοχής του Πειραιά, αλλά το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο αυτής της περιοχής. Έχω θέσει ως μεγάλο σκοπό της θητείας μου την πλήρη και μεγάλη αναβάθμιση του. Θέλω να με κρίνετε από το εάν θα το επιτύχω αυτό. Πιστεύω ότι το χρωστούμε στους πονεμένους και ταλαιπωρημένους από τον καρκίνο συμπολίτες μας εκεί» προσθέτει ο υπουργός Υγείας



Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργός Υγείας έγινα αρχές Ιανουαρίου, προ δηλ 9 μηνών. Σε αυτούς τους 9 μήνες στο Νοσοκομείο «Μεταξά» πήγα ήδη 3 φορές. Την πρώτη με τον ΠΘ @kmitsotakis όταν ξεκίνησε η εργολαβία για την ολοκληρωτική ανακαίνιση του 7ου και του 6ου ορόφου. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και η διαδικασία έτρεξε με μεγάλη ταχύτητα από το ΤΑΙΠΕΔ και την ομάδα του κ. Σταμπουλίδη.

Μετά πήγα για να εγκαινιάσουμε τη νέα διευρυμένη φάση του «Οίκοθεν» για την φροντίδα των ογκολογικών ασθενών με φροντίδα στο σπίτι τους.

Και χθες για να εγκαινιάσουμε την πλήρη λειτουργία των δύο, πλήρως ανακαινισμένων πλέον ορόφων.

Σημειώστε ότι αυτή είναι η πρώτη ανακαίνιση τέτοιου τύπου που γίνεται σε αυτό το Νοσοκομείο εδώ και 50 χρόνια.

Το Νοσοκομείο «Μεταξά» δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της περιοχής του Πειραιά, αλλά το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο αυτής της περιοχής. Έχω θέσει ως μεγάλο σκοπό της θητείας μου την πλήρη και μεγάλη αναβάθμιση του. Θέλω να με κρίνετε από το εάν θα το επιτύχω αυτό. Πιστεύω ότι το χρωστούμε στους πονεμένους και ταλαιπωρημένους από τον καρκίνο συμπολίτες μας εκεί.

Όπως θα δείτε στις φωτό η αναβάθμιση του ήδη ξεκίνησε και είναι εντυπωσιακή.

Πήγα εκεί λοιπόν, για τρίτη φορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια.
Φυσικά στην είσοδο με περίμεναν οι γνωστοί διαδηλωτές («η συμμορία της μιζέριας» κατά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου), που δεν είχαν να πουν ένα εύγε, ούτε για αυτά που θα δείτε. Αλλά εκεί μου έκανε πραγματικά τεράστια εντύπωση ένα στιγμιότυπο δηλωτικό του πώς δημιουργείται αυτή η διαρκώς αναπαραγώμενη εικόνα απαξιώσεως του ΕΣΥ. Μία κυρία από τους διαδηλωτές φωναζε πιο δυνατά από όλους και με κατηγορούσε ότι «κλείσαμε την μονάδα μαστού»….η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνον δεν την έχουμε κλείσει αλλά την έχουμε ενισχύσει από προσωπικό και τώρα λειτουργεί καλύτερα από ποτέ. Της λέω: «θέλετε να πάμε τώρα πάνω μαζί να δούμε εάν έχει κλείσει ή λειτουργεί με τα μάτια σας;…» και μου λέει, αφού δίστασε λίγο: «…όχι δεν θέλω δεν σας πιστεύω ακόμη και να την δω να λειτουργεί…» (όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο live για όσους αμφισβητήσουν το περιστατικό). Στην πραγματικότητα εκείνη την ώρα γινόταν στην μονάδα μαστού ταυτοχρόνως 4 χειρουργεία….

Εν πάση περιπτώσει πάντως τελικά ανεβήκαμε, κάναμε τον αγιασμό και είδαμε την εκπληκτική διαφορά του 6ου ορόφου που ξεκινά την πλήρη του λειτουργία στις 16 Σεπτεμβρίου (με τα γενέθλια του γιου μου του Περσέα και τα δικά μου ως βουλευτού) και πήγαμε και στον ανακαινισμένο 7ο που ήδη λειτουργεί και μίλησα με ασθενείς που κυριολεκτικά δεν σταμάτησαν να μας ευχαριστούν για την τεράστια βελτίωση στην ζωή τους.
Τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να ανακαινίσουμε αντιστοίχως και τον 5ο όροφο και ήδη έδωσε τις σχετικές εντολές στην Διοίκηση και ξεκινάμε με το ΤΑΙΠΕΣ και το ΤΑ το έργο της ανακαίνισης και των ΤΕΠ που θα είναι έτοιμα σε λίγους μήνες.

Όσο και αν κάποιοι έχουν επενδύσει στην προπαγάνδα ότι το «ΕΣΥ Καταρρέει» στην πραγματικότητα το «ΕΣΥ Αλλάζει», το «ΕΣΥ Ανακαινίζεται».

Μετρήστε μόνον τί έχετε δει με τα μάτια σας αυτήν την εβδομάδα μόνον εδώ: Εγκαίνια στα Κέντρα Υγείας Παλαμά, Μουζακίου, στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝ Λαρίσης, στην Αιματολογική κλινική του «Ευαγγελισμού» και χθες στους δύο ορόφους του «Μεταξά»…όσο και να φωνάζουν εμείς το «ΕΣΥ» θα το φτιάξουμε όπως αξίζει στους συμπολίτες μας


Ειδήσεις σήμερα:

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr