Καταζητούμενος επί 16 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη

Eίχε καταφέρει να διαφύγει στην Τουρκία

Πίστευε ότι, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, θα είχε ξεχαστεί η καταδίκη του για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων ένας 52χρονος (σήμερα) Νιγηριανός ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Τουρκία, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ήξερε, όμως, ότι το ένταλμα για την σύλληψή του του ήταν σε ισχύ.

Ο 52χρονος έφτασε με το πλοίο της γραμμής από την Αλικαρνασσό στην Κω, αλλά κατά τον έλεγχο που έγινε στα στοιχεία του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ένταλμα για σύλληψη και προσωρινή κράτηση για την υπόθεση παραχάραξης που είχε εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το Μάιο του 2008. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος διέταξε να εκτελεστεί το ένταλμα και να μεταχθεί σε κατάστημα κράτησης.

Συλλήψεις φυγόποινων

Να περάσει στην Αλβανία επιχείρησε ένας 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εμφανίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά η διασταύρωση των στοιχείων του από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου έδειξε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε τελεσίδικη καταδίκη. Ο 55χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, η οποία διέταξε τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης όπου θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης πέντε ετών που του είχε επιβληθεί μαζί με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας.

Χειροπέδες σε έναν 44χρονο αλλοδαπό στον οποίο έκαναν έλεγχο σε περιοχή της Φλώρινας πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για πλαστογραφία με χρήση και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr