Η κόρη της έσωσε ηλικιωμένη από σπείρα απατεώνων στην Πέλλα

Συνελήφθη ο «εισπράκτορας» που είχε παραλάβει συνολικά 8.200 ευρώ από άλλες δυο ηλικιωμένες

Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η απάτη σε βάρος μιας ηλικιωμένης σε περιοχή της Πέλλας και, το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθη με άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ασφάλειας ο «εισπράκτορας» σπείρας που είχε παραλάβει συνολικά 8.200 ευρώ από άλλες δυο ηλικιωμένες.

Νωρίτερα, ένας συνεργός του τηλεφώνησε στη γυναίκα παριστάνοντας τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, στο τηλέφωνο ακουγόταν μια συνεργός του που παρίστανε την κόρη της. Η ανυποψίαστη γυναίκα είπε ότι είχε μόνο 2.500 ευρώ και ο απατεώνας της ζήτησε να «συμπληρώσει» το ποσό με τα αξίας 15.000 ευρώ κοσμήματά της.

Όμως, ώσπου να εμφανιστεί αυτός που θα τα παραλάμβανε, η κόρη της επικοινώνησε μαζί της, την διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν εμφανίστηκε ο «εισπράκτορας», ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο διάστημα η σπείρα είχε διαπράξει και τις άλλες δυο απάτες.

Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και για να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες παρόμοιες απάτες.





Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr