Αρκαδία: «Παρενόχλησε σεξουαλικά τη σύζυγό μου και μετά μας επιτέθηκε» - Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες για τον θάνατο του 64χρονου

Αρκαδία: «Παρενόχλησε σεξουαλικά τη σύζυγό μου και μετά μας επιτέθηκε» - Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες για τον θάνατο του 64χρονου

Ο 64χρονος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο μετά από καβγά με το ζευγάρι – Προφυλακισμένος ο 41χρονος - Τι λέει το ζευγάρι στις απολογίες του 

arkadia_zevgari
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ο 41χρονος και η σύζυγός του, που κατηγορούνται για τον θάνατο του 64χρονου άνδρα στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας που έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου ενάμιση μήνα όταν ξέσπασε καβγάς μετά από μία εκδήλωση βάπτισης που διοργάνωσε συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του 41χρονου. Σήμερα το ζευγάρι συνεχίζει μέσω του νέου συνηγόρου του Ιωάννη Γλύκα να μην αποδέχεται τις κατηγορίες και να διατείνεται πως ο θάνατος του 64χρονου δεν συνέβη από πρόθεση τονίζοντας πως και στο πιστοποιητικό θανάτου του θανόντα η αιτία θανάτου κρίνεται ως απροσδιόριστη.

Για την υπόθεση ήδη έχει προφυλακιστεί ο 41χρονος με τον κ. Γλύκα να επισημαίνει πως πρόκειται προδήλως για επονείδιστη σε βάρος των εντολέων του προσπάθεια καθυπόδειξής τους ως δραστών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό ως προς την σύζυγό του, χωρίς καμία αποδεικτική βάση.

«Ήταν εμφανώς μεθυσμένος»

Τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα περιγράφονται με λεπτομέρειες στις απολογίες του ζευγαριού που φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr.

Κλείσιμο
Κατά την απολογία του ο 41χρονος αναφέρθηκε στην βάπτιση και στην εκδήλωση που ακολούθησε καθώς και στην προκλητική συμπεριφορά που άρχισε να επιδεικνύει ξαφνικά ο 64χρονος απέναντι στον ίδιο και κυρίως απέναντι στη σύζυγό του.

Η απολογία του

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στις 20 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένη τελετή βαφτίσεως που οργάνωνε συγγενικό πρόσωπο της συζύγου μου στην περιοχή του τόπου καταγωγής μου, οπότε αποφασίσαμε να μεταβούμε οικογενειακώς από την Αθήνα στην εξοχική μας κατοικία στο Άστρος Κυνουρίας από την προηγούμενη ημέρα 19 Ιουλίου. Την ημέρα της βάφτισης αρχικά παρευρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας ενώ μετά το πέρας της τελετής, περί ώρα 13.30 – 14.00, μεταβήκαμε με τη σύζυγό μου και την ανήλικη θυγατέρα μας στον χώρο της δεξιώσεως και συγκεκριμένα στο κατάστημα ... Περί ώρα 22.30 – 23.00 περίπου της ίδιας ημέρας και ενώ βρισκόμουν με την οικογένειά μου στο τραπέζι που παραχωρήθηκε μετά την ολοκλήρωση της τελετής βαπτίσεως στο ως άνω κατάστημα εμφανίστηκε ο θανών για πρώτη φορά και κάθισε στο τραπέζι που καθόμουν με την οικογένειά μου. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνώριζε φυσιογνωμικά η σύζυγός μου, ενώ οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι καλεσμένοι που καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι τον γνώριζαν, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ήταν συντοπίτες του.

Αρχίσαμε να συνομιλούμε όλοι μεταξύ μας και να απευθύνεται και προς τη σύζυγό μου, καθώς της ανέφερε ότι γνώριζε τη μητέρα της και πως θυμόταν τη σύζυγό μου από όταν ήταν μικρή, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία. Κάποια στιγμή αποχώρησα λίγο από το τραπέζι και κατευθύνθηκα προς τον δρόμο για να συνομιλήσω με έτερο καλεσμένο που βρισκόταν στο τραπέζι μας. Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόμουν εκτός του τραπεζιού, με πλησίασε η γυναίκα μου αναστατωμένη και μου ζήτησε να αποχωρήσουμε, ενώ εγώ μη γνωρίζοντας εκείνη την ώρα τι είχε προηγηθεί της ζήτησα να μείνουμε λίγο ακόμα, οπότε επιστρέψαμε στο τραπέζι. Αφού επιστρέψαμε, κατά τη διάρκεια συζήτησης ο θανών ανέφερε ότι λαμβάνει κάποια αγωγή για ψυχιατρικούς λόγους, ενώ ήταν εμφανώς μεθυσμένος εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Παρατήρησα επίσης πως κοιτούσε επίμονα τη σύζυγό μου».

«Όταν φθάσαμε στο αυτοκίνητο μας επιτέθηκε»

Περί τις 23.30 περίπου, ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το τραπέζι της βάφτισης, όλη η παρέα που καθόταν στο τραπέζι μας μεταβήκαμε στο ακριβώς διπλανό μαγαζί, με τον θανόντα να μας ακολουθεί. Στην αρχή καθίσαμε με τη σύζυγό μου σε διαφορετικές παρέες, με τη σύζυγό μου να κάθεται στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος με συγγενικά της πρόσωπα, ενώ εγώ παρέμεινα στον εξωτερικό χώρο συνομιλώντας με κάποιους ντόπιους κατοίκους. Τις πρώτες ώρες της επόμενης ημέρας (21/7) και συγκεκριμένα περί ώρα 1.00 – 1.30 περίπου και ενώ το συγκεκριμένο μαγαζί είχε λίγο πλέον κόσμο, η σύζυγός μου βγήκε από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να καπνίσει ένα τσιγάρο και εγώ εισήλθα εντός του καταστήματος. Μέσα σε λίγο χρόνο εισήλθε η σύζυγός μου εντός του καταστήματος και ιδιαίτερα αναστατωμένη μου ζήτησε να αναχωρήσουμε εκείνη τη στιγμή.

Φτάνοντας προς το αυτοκίνητό μας η σύζυγός μου έβαλε κατευθείαν την ανήλικη θυγατέρα μας στο παιδικό κάθισμα και στη συνέχεια μπήκε η ίδια στη θέση του οδηγού. Ενώ η θύρα της θέσης του συνοδηγού ήταν ανοιχτή, χωρίς να έχω προλάβει να εισέλθω, αντιλήφθηκα τον θανόντα εμφανώς μεθυσμένο και εξαγριωμένο, να έχει σχεδόν προσεγγίσει την ανοιχτή θύρα της θέσης του συνοδηγού, φωνάζοντας: «μη φύγετε, καθίστε...». Αμέσως η σύζυγός μου του ζήτησε να φύγει και να μας αφήσει ήσυχους.

Μη έχοντας προλάβει να εισέλθω στη θέση του συνοδηγού, ο θανών στην αρχή μου κράτησε με τη βία την πόρτα και στη συνέχεια παντελώς αναίτια και αιφνίδια, δέχθηκα επίθεση, αρπάζοντάς με βίαια από τα πόδια και με ορμή με πέταξε στη θέση του συνοδηγού λέγοντας «...έλα μπες μέσα...» και στη συνέχεια εισήλθε και αυτός εντός σχεδόν με το μισό του σώμα, με απειλητική κίνηση προς το μέρος της γυναίκας μου λέγοντάς της «...τι είπες μωρή πουτ...» και προσπαθώντας να την πιάσει βίαια. Η ανήλικη θυγατέρα μας, η οποία βρισκόταν στα πίσω καθίσματα τρομοκρατήθηκε και ξέσπασε σε κλάματα και ουρλιαχτά, ενώ η σύζυγός μου έντρομη του φώναζε να φύγει από κοντά μας γιατί έχουμε μικρό παιδί. Τότε προσπάθησε κυριολεκτικά να επιτεθεί στη σύζυγό μου σωματικά, με εμφανή πρόθεση να μου κάνει κακό. Να σας αναφέρω στο σημείο αυτό πως ο θανών ήταν ψηλός με γεροδεμένο σωματότυπο με αποτέλεσμα με τη βίαια είσοδό του από τη θέση του συνοδηγού να έχει φτάσει σε απόσταση ελάχιστων εκατοστών από τη σύζυγό μου. Με έκανε να αισθάνομαι ότι απειλείται πρώτα η σύζυγός μου, δεδομένου ότι δεχόμασταν επίθεση βίαιη και επίμονη μέσα στη νύχτα, έχοντας μαζί την μόλις τριών ετών θυγατέρα μας, από έναν άνδρα εμφανώς μεθυσμένο με έκδηλα επικίνδυνη συμπεριφορά. Στην προσπάθειά μου να τον απομακρύνω από κοντά της και να τον αποτρέψω, αμυνόμενος τόσο για τον εαυτό μου όσο και για τη σύζυγό και το ανήλικο τέκνο μας, τον έπιασα με κεφαλοκλείδωμα, με τον θανόντα να πράττει το ίδιο και να με πετά και πάλι με βία έξω από το αυτοκίνητο. Ωστόσο από τον τρόπο που είχε πιαστεί ο ένας από τον άλλον, η επιθετική και βίαιη κίνηση του θανόντος είχε ως αποτέλεσμα να πέσουμε και οι δύο επί του οδοστρώματος με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου.

Η σύζυγός μου έντρομη εξαιτίας της επίθεσης που είχαμε δεχθεί και σοκαρισμένη από την ένταση και τον βαθμό αυτής, εξήλθε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να φωνάζει βοήθεια, ενώ προσπάθησε να απομακρύνει τον θανόντα που βρισκόταν πάνω μου, ενώ εγώ βρισκόμουν πεσμένος στο έδαφος. Αφέθηκε ο ένας από τον άλλον και ενώ εγώ είχα σηκωθεί είδα τον θανόντα να προσπαθεί να σηκωθεί με κατεύθυνση και πάλι προς τη γυναίκα μου, οπότε με σκοπό να τον σταματήσω τον κλότσησα στην περιοχή του ώμου, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να γελάει ειρωνικά κατά την αποχώρησή μας.

Στη συνέχεια έντρομοι αναχωρήσαμε προς την εξοχική κατοικία που διατηρούμε στην περιοχή με τον θανόντα να έχει τις αισθήσεις του και να γελάει μαζί μας ειρωνικά, ενώ κατά την άφιξη μας, αποφάσισα να επιστρέψω με τα πόδια στο σημείο οπότε και διαπίστωσα την ύπαρξη ασθενοφόρου που παρέλαβε τον άνθρωπο αυτόν, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τη σύζυγό μου κατά την επιστροφή μου.

(...) Ούτε επιτέθηκε κάποιος από εμάς στον θανόντα, ούτε κάποιος από εμάς άσκησε βία σε βάρος του και κυρίως κανένας από εμάς δεν επεδίωξε ούτε αποδέχθηκε ως ενδεχόμενο το γεγονός του θανάτου του. Επρόκειτο για πραγματικά και αποκλειστικά αμυντική ενέργεια».


«Με παρενόχλησε σεξουαλικά»


Από τη μεριά της, η σύζυγος του 41χρονου, υποστήριξε στην απολογία της ότι τις στιγμές που ο σύζυγός της δεν βρισκόταν κοντά της, ο 64χρονος της απευθύνθηκε με χυδαίες εκφράσεις παρενοχλώντας την σεξουαλικά.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εν τη απουσία του άντρα μου, ο θανών, μου απευθύνθηκε με την εξής ερώτηση: “… που είναι ο άντρας σου να του δείξω πως γαμ... ο γέρος τη γυναίκα του;...”.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως ο 64χρονος καθόλη τη διάρκεια που βρισκόταν κοντά της ήταν προκλητικός μέχρι τελικά να τους επιτεθεί.

«Τις πρώτες ώρες της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα περί ώρα 1.00 – 1.30 περίπου και ενώ το κατάστημα (το δεύτερο που είχαν πάει) είχε λίγο πλέον κόσμο, βγήκα από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να καπνίσω ένα τσιγάρο. Αιφνίδια με πλησίασε ο θανών και πιάνοντάς με από τη μέση μου είπε επί λέξει: «...τώρα που έχω πιει μπορώ να στο πω, για σένα ήρθα στο μαγαζί, μου αρέσεις...». προκαλώντας μου και πάλι φόβο και ανησυχία, με αποτέλεσμα να πάω κατευθείαν στο σύζυγό μου και να του ζητήσω να φύγουμε αμέσως από το σημείο, όπως και πράξαμε, μαζί με την μόλις τριών ετών θυγατέρα μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν με το που έφθασαν στο αυτοκίνητο με την περιγραφή της να είναι ίδια με αυτή του συζύγου της.



Ειδήσεις σήμερα:

Δίχασε η νέα παράσταση του Σεφερλή - Είναι ομοφοβικός, τον κατηγορούν οι μεν, να μην τον βλέπετε απαντούν οι δε

Μπλόκαραν οι αλλαγές Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς πάγωμα το θέμα του ονόματος, όλο το παρασκήνιο

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης