Ευκλείδης Τσακαλώτος: Γιόρτασε το σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του, Όλγα Νάσση - Δείτε φωτογραφίες

Το γιόρτασαν σε εστιατόριο του κέντρου, με δικούς τους ανθρώπους - Πώς γνωρίστηκαν, ποια είναι η σύντροφός του

Το σύμφωνο συμβίωσης που έχει υπογράψει με τη σύντροφό του, Όλγα Νάσση, γιόρτασε σε εστιατόριο στο Γκάζι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και οι δύο πρόσχαροι και ευδιάθετοι, υποδέχθηκαν τους δικούς τους ανθρώπους και γιόρτασαν όλοι μαζί το ευτυχές γεγονός, ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό και χαμογελώντας. Στη γιορτή κοντά στον πατέρα τους ήταν τα τρία παιδιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως και οι δύο γιοι της 'Ολγας Νάσση κοντά στη μητέρα τους. Στη γιορτή βρέθηκαν και άνθρωποι της πολιτικής, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Σταθάκης.
 
Η Όλγα Νάσση είναι ανθρωπολόγος και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά. 


Πώς γνωρίστηκαν 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο καιρό μετά το διαζύγιό του, το 2019, προχώρησε στην προσωπική του ζωή και μετά γνώρισε τη συµπατριώτισσά του, Όλγα Νάσση. Κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών τότε, είχε βρεθεί στην Ήπειρο, από όπου και κατάγεται, προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ όπου άνηκε πριν αποχωρήσει. Ανάμεσα σε αυτούς και η κυρία Νάσση η οποία γεννήθηκε και έζησε στην Ιταλία.

Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η Όλγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, για να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης», µια ανάλυση της σηµερινής Ευρώπης και της ελληνικής αντίστασης ενάντια σε ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάµεις.

Ποια είναι η Όλγα Νάσση

Η Όλγα Νάσση έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες και είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και την Εθνογλωσσολογία. Εχει κάνει σηµαντική εθνογραφική έρευνα σχετικά µε την ελληνική µειονότητα στην Αλβανία και έχει δηµοσιεύσει επιστηµονικά άρθρα σε ιταλικά και διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Παράλληλα, έχει συµµετάσχει σε ερευνητικά προγράµµατα στην Ιταλία και τις Ηνωµένες Πολιτείες αναφορικά µε τις ιστορικές µειονότητες και τις ιταλικές κοινότητες που προέρχονται από τη ∆ιασπορά.

«Ολη η οικογένειά µου ζούσε εδώ, στην Ελλάδα. Ο παππούς µου στη δικτατορία είχε εξοριστεί στη Λέρο. Ο µπαµπάς µου ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Αναγκαστικά συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, στη Μεσίνα, όπου γνώρισε τη µητέρα µου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νεάπολη. Παντρεύτηκαν στην Ιταλία και µε την πτώση της χούντας γύρισαν στην Ελλάδα, όπου έµειναν πέντε χρόνια. Προσωπικοί λόγοι µάς έφεραν πάλι στην Ιταλία, ενώ ο µπαµπάς έµεινε στην Ελλάδα. Πάντα κρατούσαµε επαφές µε την Ελλάδα σε όλες τις γιορτές. Ο παππούς Κώστας Νάσσης ήθελε να µάθουµε χορούς. Ηταν γνωστό πολιτικό πρόσωπο στον χώρο της Αριστεράς στην Ελλάδα…», είχε πει μιλώντας για τη ζωή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό μετάλλιο στα 100μ ο Γκαβέλας - Βίντεο

Τουρκία: Το υπουργείο Άμυνας «απαντά» στο Famagusta με δικό του ντοκιμαντέρ για την εισβολή στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr