Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των συμμοριών που έκαναν επίδειξη πλούτου - Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των συμμοριών που έκαναν επίδειξη πλούτου - Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά

Για να καταφέρουν να μπουν, χρειάστηκε να ξηλώσουν με σφυριά ολόκληρο το ρολό από την μπαλκονόπορτα

roma_thess_xr
Ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των μελών των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητα το protothema.gr.

Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας μονοκατοικίας και αποτυπώνει καρέ καρέ τις κινήσεις πέντε δραστών οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να καταφέρνουν να διαρρήξουν την οικία και να φύγουν τρέχοντας με τη λεία τους.

Τα μέλη των συμμοριών που, όπως αποκάλυψε εχθές το protothema.gr, ζούσαν μέσα στη χλιδή κάνοντας παράλληλα επίδειξη πλούτου στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν ατάραχοι ακόμα κι όταν ξεκινάει να χτυπάει ο συναγερμός του σπιτιού, ενώ για να καταφέρουν να μπουν σε αυτό χρειάστηκε να ξηλώσουν - χρησιμοποιώντας σφυριά και διαρρηκτικα εργαλεία, ολόκληρο το ρολό από την μπαλκονόπορτα.

Οι τέσσερις δράστες φαίνονται στην αρχή να πηδάνε από την περίφραξη της μονοκατοικίας για να βρεθούν στον αύλειο χώρο και στα επόμενα δευτερόλεπτα πιάνουν δουλειά προσπαθώντας να εισβάλουν στο σπίτι. Μεταξύ άλλων έχουν μαζί τους και έναν ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στην συχνότητα του κέντρου της Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. ενώ σε όλη τη διάρκεια της διάρρηξης ο ένας δίνει συμβουλές στον άλλον.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο:

Θεσσαλονίκη: Η δράση των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ


Σε λιγότερο από δύο λεπτά καταφέρνουν να παραβιάσουν το ρόλο της μπαλκονόπορτας και να μπούνε στο σπίτι και σε μόλις τρία λεπτά καταγράφονται να εξέρχονται κρατώντας τη λεία τους στα χέρια. Με τον συναγερμό να ηχεί οι δράστες αποχωρούν τρέχοντας όταν ο συνεργός τους, ο οποίος τους περιμένει στο αυτοκίνητο, ξεκινάει να κορνάρει, πιθανότατα επειδή αντιλήφθηκε ότι έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Επίδειξη πλούτου έκαναν οι Ρομά που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη


Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι δράστες μπορεί στα βίντεο που δημοσίευαν στο TikTok και τις ιστορίες τους στο instagram να οδηγούσαν πανάκριβα αμάξια μέχρι και super car, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση άρπαξαν ακόμη και ένα... παιδικό ποδήλατο τη στιγμή που έτρεχαν για να φύγουν από την αυλή του σπιτιού.

Επίδειξη πλούτου έκαναν οι Ρομά που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη (2)


Υπενθυμίζεται ότι τα 37 μέλη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ρομά, των συνολικά 14 εγκληματικών οργανώσεων - συμμοριών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν, μεταξύ άλλων, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές σπιτιών, επιχειρήσεων και οχημάτων, ενώ δρούσαν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του φετινού έτους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε αυτό το διάστημα διέπραξαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη συνολική τους «λεία» να ξεπερνά τα 2,76 εκατ. ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 14χρονου δράστη του μακελειού στην Τζόρτζια

Νέα τεχνολογία: Πυρηνικοί αντιδραστήρες «τσέπης» η απάντηση στα προβλήματα των ΑΠΕ

Έτσι θα είναι οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης