Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση για πλημμυροπαθείς μαθητές από τη Θεσσαλία

Με το 2% η εισαγωγή στα ΑΕΙ των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας - Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου η απόφαση

Μία νέα ρύθμιση για τους πλημμυροπαθείς μαθητές της Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, αναμένεται από το υπουργείο Παιδείας μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με το ειδικό ποσοστό του 2% θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι υποψήφιοι, που προέρχονται από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, η απόφαση που αναμένεται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα αφορά όσους προέρχονται από πληγείσες περιοχές και όχι από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στη συγκεκριμένη απόφαση, θα ορίζονται συγκεκριμένα οι δικαιούχοι ενώ προκειμένου να απολαύσουν του προνομίου του 2%, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής.

Επιπλέον, θα γίνεται εκτενής αναφορά στη δυνατότητα για υπαγωγή στο ειδικό ποσοστό εισακτέων καθώς επίσης και στις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιλογής, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται, ότι το ειδικό ποσοστό των εισακτέων αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία Λυκείου και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2%. Στη συνέχεια, η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συντάσσει τον πίνακα ανά περιοχή, τον κατάλογο των υποψηφίων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και τον στέλνει στο υπουργείο. Οι υποψήφιοι, που έχουν υποβάλλει αίτηση, αξιολογούνται με βάση τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr