Σαλαμίνα: «Ποτέ δεν την απείλησα και δεν είπα πως έχω μαχαίρι για να την βιάσω» - Όλη η απολογία του 35χρονου

Σαλαμίνα: «Ποτέ δεν την απείλησα και δεν είπα πως έχω μαχαίρι για να την βιάσω» - Όλη η απολογία του 35χρονου

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από την απολογία του στον εισαγγελέα - Είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από ένα χρόνο για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση δύο κοριτσιών

salamina-apopeira-viasmou
Αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα και υποστήριξε πως το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει παρέα με την κοπέλα. Ο λόγος για τον 35χρονο που συνελήφθη και κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει μία 20χρονη γυναίκα σε παραλία στη Σαλαμίνα.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από την απολογία του στον εισαγγελέα, ενώ όπως έγινε γνωστό είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από ένα χρόνο για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση δύο κοριτσιών και πάλι στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Στην απολογία του ο 35χρονος περιέγραψε τι συνέβη την επίμαχη ημέρα (26 Αυγούστου) υποστηρίζοντας πως πήγε για μπάνιο στην παραλία που βρίσκεται στην 13η στάση της Λεωφόρου Αιαντείου Σαλαμίνας και πως όταν είδε την κοπέλα νόμιζε πως είναι η πρώην σύντροφός του.

Στη συνέχεια ανέφερε πως την προσέγγισε και πως ουδέποτε αποπειράθηκε να την βιάσει.

Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει όλη την απολογία του

Κλείσιμο
«Προέρχομαι από μια πολυμελή οικογένεια καθώς έχω και άλλα δέκα αδέρφια. Οι σχέσεις με όλη την οικογένεια μου πάντοτε ήταν δεμένες. Με φρόντιζαν και με πρόσεχαν όλοι καθώς από την παιδική μου ηλικία αντιμετώπιζα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα . Από το έτος 2015 και την γνωστοποίηση αποτελέσματος αναπηρίας την οποία σας προσκομίζω έχω διαγνωστεί με 67% αναπηρία που οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση. Πάσχω από σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή με αποτέλεσμα να έχω νοσηλευτεί πλείστες φορές και για μεγάλα διαστήματα ακόμα και εκούσια διότι δεν αισθανόμουν καλά σε ψυχιατρικά καταστήματα.

Την συγκεκριμένη ημέρα της 26ης /8/2024 και περί ώρα 14.30 πήγα για μπάνιο σε μία παραλία που βρίσκεται στην 13η στάση της Λεωφόρου Αιαντείου Σαλαμίνας. Εκεί είδα μια κοπέλα να κάνει ηλιοθεραπεία. Σκεφτόμουν πως ίσως ήταν η πρώην σχέση μου η Μ. με την οποία ήμασταν πέντε χρόνια μαζί. Για δύο ολόκληρες ώρες δεν πήγα να της μιλήσω καθώς δεν ήμουν βέβαιος. Μάλιστα είχαμε απόσταση μεταξύ μας κάτι που επιρρώνει πως αν είχα σκοπό να προβώ στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού σε βάρος της θα την πλησίαζα ευθύς εξαρχής. Από την έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα της ... πράγματι προκύπτει πως 14.30 ήρθε στην παραλία και την 16.00 ώρα δήθεν την απείλησα.

Μάλιστα αναφέρει πως αρχικά προσπάθησα να της πιάσω συζήτηση και να γνωριστούμε αλλά εκείνη μου έδειξε πως δεν ήθελε και κάθισα πιο πέρα. Επιβεβαιώνω πως μετά από δύο ώρες πράγματι πήγα να της μιλήσω, βεβαιώνοντας αρχικά πως δεν πρόκειται για την προηγούμενη σχέση μου και της πρότεινα αν ήθελε να κάτσουμε μαζί να κάνουμε παρέα. Εκείνη, έντρομη σηκώθηκε πήρε κάποιον τηλέφωνο και μου είπε πως δεν θέλει. Αποδεχόμενος την άρνηση της επέστρεψα στην αρχική μου θέση όπως επιβεβαιώνεται και στην κατάθεση της.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον αν εγώ είχα πρόθεση να προβώ στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού θα ανέμενα δύο ώρες; θα πήγαινα ευγενικά όπως λέει να της πιάσω συζήτηση και στην αρνητική της απάντηση να επιστρέψω πάλι στην προτέρα θέση; Ποτέ δεν την απείλησα, και ουδέποτε της είπα πως έχω μαχαίρι προκειμένου να την βιάσω. Όταν εκείνη μπήκε στην παραλία να κολυμπήσει, μπήκα και εγώ δίχως οιοδήποτε σκοπό. Για εμένα είχε τελειώσει η συζήτηση μας στην άρνηση της να κάνουμε παρέα. Έπειτα από λίγα λεπτά εμφανίστηκε ο άντρας όπου πιθανόν όπως αργότερα κατάλαβα είχε καλέσει όταν της μίλησα, με ξυλοκόπησε, μου έκανε ερωτήσεις χτυπώντας με σφοδρά και βιντεοσκοπώντας με προκαλώντας μου φόβο για την σωματική μου ακεραιότητα. Του είπα να καλέσει την αστυνομία και μάλιστα ουδεμία στιγμή δεν προσπάθησα να φύγω καθώς δεν είχα πράξει όλα όσα κατηγορούμαι.

Μάλιστα ο εν λόγω μάρτυρας δεν έχει καταθέσει το πώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα. Δεν προσήλθε στην αστυνομία. Όπως αναφέρεται στην κατάθεση της ούτε την ακούμπησα, ούτε της αφαίρεσα κάποιο ρούχο αλλά ούτε αποπειράθηκα να προβώ σε καμία τέτοια πράξη. Δεν αναφέρεται καν σε οιαδήποτε άσεμνη χειρονομία εκ μέρους μου. Αντιθέτως αναφέρει πως στην αρχή ήμουν πολύ ευγενικός στην προσπάθεια μου να γνωριστούμε και πως φορούσα το σορτσάκι μου και μία φανέλα. Πως είναι δυνατόν την ώρα 16.00 να ήμουν πολύ ευγενικός και η μοναδική μου πρόθεση να ήταν μια απλή γνωριμία και μετά από λίγα λεπτά να εξαπέλυσα απειλές προς το πρόσωπο της με σκοπό να προβώ σε γενετήσια πράξη.

Από την έκθεση ένορκης εξέτασης του... προκύπτει πως ως αναφέρει η φερόμενη ως παθούσα την ώρα 14.30 την πλησίασα επανειλημμένα ενώ στην δική της κατάθεση δεν αναφέρεται στην επανάληψη της προσέγγισής μου, προκειμένου να γνωριστούμε και την 16.00 ενώ παρέμενα στην παραλία χωρίς να έρθει άλλος λουόμενος σηκώθηκα από την θέση μου που ήταν κάποια μέτρα απόσταση από εκείνη και με απειλητικό ύφος της είπα την φράση “Αν δεν κάτσεις να σε γαμ… θα βγάλω το μαχαίρι που έχω”.

Τα γενόμενα μου ερωτήματα είναι τα εξής:

- Γιατί στο διάστημα της ώρας από 14.30 που όπως αναφέρει η φερόμενη ως παθούσα την προσέγγισα πολύ ευγενικά έως την ώρα 16.00 που φέρεται να πήγα απειλητικά δεν αποχώρησε από την παραλία εφόσον αισθάνθηκε πίεση και φόβο;

- Αν είχα σκοπό τέλεσης ασελγούς πράξης όταν εξέλαβα την άρνηση της να γνωριστούμε θα έφευγα αμέσως και θα πήγαινα κάποια μέτρα σε απόσταση όπως επιβεβαιώνει η ίδια και επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών;

Στην κατοχή μου δεν ανευρέθει κάποιο μαχαίρι ή άλλο αντικείμενο ενώ δεν ανευρέθει κάτι στον χώρο της παραλίας. Αν εγώ είχα αυτό τον σκοπό τέλεσης ασελγούς πράξης μέσω απειλής όταν ήρθε ο εν λόγω άντρας θα έβγαινα από την θάλασσα χωρίς κάποια αντίδραση όπως αναφέρει και o μάρτυρας αστυνομικός;

Η αστυνομία μετέβη στο σημείο την 17.15 περίπου. Αν είχα τελέσει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι θα ανέμενα στο σημείο της παραλίας χωρίς ουδέν σκοπό φυγής;».

«Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα»

Παράλληλα, χθες Πέμπτη (5/9) ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, κ. Ιωάννης Γλύκας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Την 30η Αυγούστου απολογήθηκε ο εντολέας μου Μ.Γ ενώπιον του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πειραιώς για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, όπου κρίθηκε η προσωρινή του κράτηση. Αρνούμενος την κατηγορία όπως του αποδίδεται παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά όπως έλαβαν χώρα. Ο εντολέας μου προέρχεται από μια πολυμελή οικογένεια καθώς έχει άλλα δέκα αδέρφια. Οι σχέσεις με όλη την οικογένεια του πάντοτε ήταν δεμένες. Τον φρόντιζαν και τον πρόσεχαν όλοι καθώς από την παιδική του ηλικία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει νοσηλευτεί πλείστες φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Αναμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης και πριν καν απολογηθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών είδαν το φως της δημοσιότητας αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος του από έτερο άτομο το οποίο έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας στο στάδιο της ανάκρισης , παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 275 ΚΠΔ όπου ορίζει πως οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα και όχι να γρονθοκοπεί ,όχι να τον εξυβρίζει, και μάλιστα σε δύο διαφορετικά βίντεο και όχι μετά βίας να του αποσπά ομολογία θυμίζοντας άλλες εποχές.

Βιντεοσκόπησε «το θήραμά» του και το «παρουσίασε» σαν σε ρωμαϊκή αρένα στο «φιλοθεάμον» κοινό. Σε βάρος του εντολέα μου που πάσχει από χρόνια ψυχική διαταραχή κάτι που τον καθιστά ένα αδύναμο άτομο, διεπράχθησαν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων βιντεοσκοπώντας τον καθ΄ όλη την διάρκεια της εις βάρος του επίθεσης παραβιάζοντας κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο προστατευόμενο δικαίωμα της προσωπικότητάς του.

Καθημερινά προβάλλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στο διαδίκτυο το βιντεοληπτικό υλικό που απαθανατίζεται η εις βάρος του επίθεση αποτελώντας πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα με αποτύπωση όλων των χαρακτηριστικών του εντολέα μου παραβιάζοντας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα και την ελευθερία του ίδιου καθώς και των μελών της οικογένειας του.

Παρακαλεί άμεσα την συμμόρφωση όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών και την άρση των μέσων που αποτυπώνονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του, που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ατόμου. Η αθέμιτη προβολή της παράνομης βιντεοσκόπησης του και η αναδημοσίευση αυτών των εικόνων παραβιάζει συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την ποινική νομοθεσία καθώς η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου αποτελεί προστατευόμενο αγαθό.

Η βιντεοσκόπηση βίας εις βάρος του εντολέως μου εκφεύγει του προστατευτικού πεδίου του Συντάγματος και των νόμων που οφείλουμε να τηρούμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης