Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο έκρυβε κλοπιμαία από οκτώ διαρρήξεις

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο έκρυβε κλοπιμαία από οκτώ διαρρήξεις

Η αξία των κλοπών υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ

burglar_arxeio_n
Τέλος στην δράση ενός “ποντικού” που είχε διαπράξει οκτώ διαρρήξεις σε περιοχές του Μεσολογγίου από τον περασμένο Μάρτιο, έβαλε η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας μετά την τελευταία εισβολή του σε μια επιχείρηση, όπου ερεύνησε τους χώρους χωρίς να βρει κάτι για να κλέψει.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης τον 23χρονο δράστη στην κατοικία του στο Αιτωλικό όπου τον συνέλαβαν. Σε έρευνες που έκαναν στο σπίτι, αλλά και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή του Μεσολογγίου που χρησιμοποιούσε για να κρύβει τη λεία του, κατέσχεσαν 652 ευρώ, έναν επίχρυσο σταυρό, ένα κινητό τηλέφωνο, γάντια εργασίας, διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια, σκεπάρνια, ρούχα, καθώς και μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαρρήξει μια εκκλησία, ένα πρατήριο καυσίμων και άλλα πέντε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχή του Μεσολογγίου, από τα οποία άρπαξε μετρητά ύψους 3.010 ευρώ, έναν επίχρυσο σταυρό με επίχρυση αλυσίδα, δυο κάμερες κλειστού κυκλώματος με τα καταγραφικά τους, δυο φωτογραφικές μηχανές με πέντε φακούς, αντάπτορες, φίλτρα και άλλα εξαρτήματά τους, ένα ρούτερ και πλήθος ανταλλακτικά δικύκλων, μεταξύ των οποίων 50 φίλτρα βενζίνης, μίζες, καρμπιρατέρ, μπαταρίες, φίλτρα αέρος και αναβατήρες.

Η αξία των κλοπών υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ, ενώ ο 23χρονος εισβολέας προκάλεσε και ζημιές κόστους 1.500 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης