Νέοι μάρτυρες για την υπόθεση του Νικόλα Ντουρτουρέκα - Η σατανιστική τελετή και το ιδιόχειρο σημείωμα

Ο θάνατός του 19χρονου φοιτητή το 2022 είχε αποδοθεί αρχικά σε αυτοχειρία - Επιμένει στη δολοφονία ο πατέρας του

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα καθώς νέοι μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν για το θάνατο του νεαρού φοιτητή. Ο Νικόλας, τον Ιούλιο του 2022 βρέθηκε από τη μητέρα του απαγχονισμένος στην ντουλάπα του δωματίου του με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, στο σπίτι του στα Σπάτα. Αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε αυτοχειρία εξαιτίας σατανιστικής τελετής, στη συνέχεια η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του 19χρονου, κατά παντός υπευθύνου. Ο ίδιος πιστεύει ότι το παιδί του είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας και θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια. Ο θάνατός του θεωρήθηκε ότι σχετιζόταν με τελετή σατανισμού, ωστόσο το κάταγμα συγκεκριμένου οστού, σύμφωνα με τον διορισθέντα τεχνικό σύμβουλο του πατέρα μαρτυρεί, ότι ο Νικόλας πιθανότατα στραγγαλίστηκε.

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι το ιδιόχειρο σημείωμα του Νικόλα, το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά και δεν υπήρχε στη δικογραφία σύμφωνα με τον πατέρα του φοιτητή. Σε αυτό το σημείωμα ο 19χρονος αναφερόταν σε ένα πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι τις ημέρες του τραγικού συμβάντος.

Ο 19χρονος φοιτητής φέρεται να το έγραψε τη νύχτα της Τετάρτης 13 Ιουλίου που ήταν η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου κατά τη διάρκεια τελετής μαύρης μαγείας. Πιθανότατα ήταν μαζί του κι άλλο άτομο γιατί βρέθηκαν δύο κόκκινες καρέκλες στην τραπεζαρία και πάνω στο τραπέζι σκοτεινά σύμβολα. Ήταν τα κεριά, το μπολ που είχε φτιάξει για να αναπαραστήσει την πανσέληνο, το κάδρο με το μαύρο βελούδο και οι σημειώσεις του γραμμένες στα αγγλικά με σκοπό να «κατασκοπεύσει» όπως έλεγε, τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου.

Στο χειρόγραφο σημείωμά του, ο φοιτητής κατέληγε: «Αφήστε το στην άκρη, έτοιμο για το επόμενο πρωί». Μόνο που το επόμενο πρωί δεν ξημέρωσε ποτέ για τον 19χρονο.

Στη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του Νικόλα, ζητά μεταξύ άλλων την άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς, επίσης ζητά να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr