Μικροεπεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και υγειονομικών σε πορεία στη Θεσσαλονίκη

Yγειονομικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό ενώ τα ΜΑΤ τους απώθησαν

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη στην πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας» που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο με προορισμό το ΥΜΑΘ. Όταν οι υγειονομικοί έφτασαν στο ύψος της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβαση προς το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».




Οι υγειονομικοί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού, όμως ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Ακολούθησε ένταση με αντεγκλήσεις και τους υγειονομικούς να επιχειρούν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ώστε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία των υγειονομικών να αναρτήσει πανό έξω από το Βελλίδειο, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί θα αποφάσιζαν να εγκρίνουν ή όχι το σχετικό αίτημα ανάλογα με το περιεχόμενο του πανό.




«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών θα συνεχίσουν.

Μετά από λίγη ώρα οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Καυταντζόγλου. Η πορεια θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Πηγή: thestival

Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr