Κρήτη: Σε νέα δίκη για πορνογραφία ανήλικης ο 67χρονος λυράρης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για βιασμό

Ο 67χρονος καταδικάστηκε τον Ιούνιο σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξη και είναι έγκλειστος στις φυλακές Τρίπολης – Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του 

Σε νέα δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού παραπέμπεται να δικαστεί ο 67χρονος λυράρης, που καταδικάστηκε τον Ιούνιο για την επί χρόνια σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου αγοριού και για βιασμό.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 67χρονος είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Λασιθίου σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες και είναι έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης.

Στη νέα δίκη, κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος ανήλικης, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήρθε σε επικοινωνία πριν 5-6 χρόνια μέσω του Instagram. Τότε, η κοπέλα δεν ήταν καν 15 ετών.

Ο 67χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Γιώργος Κοκοσάλης, που είχε εκπροσωπήσει και την οικογένεια του ανήλικοι αγοριού δήλωσε για τη νέα δίκη: «Ελάχιστο χρόνο μετά την επιβολή της εσχάτης των ποινών, ισόβια και επιπλέον 17 ετών κάθειρξης, στον «γνωστό» λυράρη για τα κακουργήματα του βιασμού ανηλίκου κλπ, εξεδόθη άλλο ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τον παραπέμπει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η νέα δίκη αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας σε βάρος άλλου παιδιού, αυτή τη φορά κοριτσιού. Ευτυχώς για την κοινωνία και τα θύματα του ευρίσκεται ήδη στη φυλακή και θα παραμείνει για πάντα εκεί όπου ανήκει…».


Είχε δηλώσει αθώος και για την κακοποίηση του ανήλικου αγοριού

Στην υπόθεση με την βάναυση κακοποίηση του αγοριού, ο 67χρονος Κρητικός επέμεινε μέχρι τέλους στην αθωότητα του. Κατά την απολογία του επικαλέστηκε διάφορους ισχυρισμούς που έπεσαν ωστόσο στο κενό. Ισχυρίστηκε ότι τον στοχοποίησαν δήθεν για να «καλύψουν» συγγενικό τους πρόσωπο για την κακοποίηση του παιδιού τους, ενώ ακούστηκε ακόμα και το σενάριο ότι δημιούργησαν όλο αυτό το «τερατούργημα» για να …δικαιολογήσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού.

Ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου όταν πια εκδόθηκε η απόφαση, τόνισε ότι είναι λυπηρό για έναν άνθρωπο να ακούει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, από την άλλη, όμως, όπως υπογράμμισε, είναι πιο οδυνηρό ένα παιδί να έχει τραβήξει όσα το αγόρι της εκδικαζόμενης υπόθεσης.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr