Δολοφονία Καραϊβάζ: Έφεση στην απόφαση αθώωσης των δύο κατηγορημένων ζητά η οικογένεια του δημοσιογράφου

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι το δικαστήριο που δίκασε τα δύο αδέρφια δεν εκτίμησε σωστά τα αποδεικτικά στοιχεία και τις καταθέσεις – Η εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα αποφανθεί για το εάν τα δύο αδέρφια θα καθίσουν εκ νέου στο σκαμνί

Την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία αθωωθήκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, ζητούν με αίτησή τους προς τον εισαγγελέα Εφετών της Αθήνας η μητέρα και η αδελφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Παναγιώτα και Ανατολία Καραϊβάζ. Την αίτηση υπογράφει ακόμη και ο Αντώνιος Ξυλουργίδης δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας από την πλευρά της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθας ΑλεξανδροπούλουΚαραϊβάζ.

Ειδικότερα, η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ δια των δικηγόρων τους Σπύρου Χαριτάτου και Ρόης Παυλέα όπως και η κ. Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ δια του κ. Ξυλουργίδη ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης, αναφέροντας ότι το δικαστήριο που δίκασε τα δυο αδέλφια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, δεν εκτίμησε ορθά τα αποδεικτικά έγγραφα και τις καταθέσεις και προέβη σε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

Επικαλούμενα μια σειρά στοιχείων για την εκδίκαση της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό τα μέλη της οικογένειας του Γ. Καραϊβάζ στην σχετική αίτηση που κατέθεσαν χθες Πέμπτη στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρέπει να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου θα εκδικασθεί η έφεση κατά των κατηγορουμένων και να τους επιβληθεί η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά την αυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος και αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι. Όπως προφητικά έγραψε ο ίδιος: “Μπορεί να με ισοπεδώστε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου”».

Το αίτημα των μελών της οικογένειας Καραϊβάζ για άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης θα εξετάσει η εισαγγελία Εφετών Αθηνών ως μόνη αρμόδια να αποφανθεί σχετικά με τον εάν οι τα δυο αδέλφια που είχαν δικαστεί για την υπόθεση θα καθίσουν ξανά στο «σκαμνί» του Εφετείου προκειμένου να δικαστούν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η αθωωτική απόφαση για τους δυο κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ είχε εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Δικαστές και ένορκοι αθώωσαν τα δυο κατηγορούμενα αδέλφια κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών, όπως ανακοινώθηκε. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει πάντως την ενοχή των δυο αδελφών, ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στις αποκαλύψεις που αυτός είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr