Θεσσαλονίκη: 85χρονος κυνηγούσε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγο και τον γιο του

Θεσσαλονίκη: 85χρονος κυνηγούσε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγο και τον γιο του

Η οικιακή βοηθός έβγαλε την ηλικιωμένη στο μπαλκόνι για να τη σώσει - Ο 85χρονος κρίθηκε ένοχος για έξι αδικήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών – Δεν παρέστη στο δικαστήριο γιατί μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική

astynomia
Συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 85χρονο που επιτέθηκε στη σύζυγο και τον γιο του και τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει με ένα κουζινομάχαιρο.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος και για τις έξι πράξεις τις οποίες κατηγορείτο, μεταξύ άλλων για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και εξύβριση, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ελαττωμένης ικανότητα προς καταλογισμό και να αποφασίζει να μετατρέψει την ποινή του προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του στο δικαστήριο, όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ο 85χρονος όρμησε με ένα μαχαίρι σε εκείνον και την μητέρα του, παρουσία της οικιακής βοηθού που φροντίζει την ηλικιωμένη γυναίκα.

«Φοβήθηκα γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει. Απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει κι ας πάει φυλακή. Με χτύπησε, φώναζε και έβριζε. Προσπαθούσα να κρατήσω απόσταση για να μη με βρει με το μαχαίρι», κατέθεσε ο γιος, προσθέτοντας ότι ο 85χρονος πήρε στα χέρια του και ένα λοστό που είχε κρυμμένο στο σπίτι και τους επιτέθηκε και με αυτό. «Η μητέρα μου μπήκε στην αρχή μπροστά για να τον εμποδίσει», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Η γυναίκα που φρόντιζε την ηλικιωμένη κατέθεσε με τη σειρά της ότι όταν είδε τον ηλικιωμένο να κρατάει το μαχαίρι στο χέρι του και να κυνηγάει τον γιο του μέσα στο σπίτι, έβγαλε την μητέρα του στο μπαλκόνι για να την προστατεύσει.

Σημειώνεται ότι ο 85χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο για να απολογηθεί καθώς, όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.




Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης