Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες

Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες

Ως και 6.000 ευρώ η ταρίφα για τη σεζόν στη Μύκονο, από 200 ευρώ το μήνα στην Αττική - Οι πληροφορίες που «έκαψαν» τα μέλη της σπείρας

police_astynomia
Με τη σεζόν χρέωναν τα μέλη της οργάνωσης που εκβίαζαν επιχειρηματίες σε Μύκονο και Αττική και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας 38χρονος γνωστός με το προσωνύμιο «Τόνι», ο οποίος, σε συνεργασία με τον υπαρχηγό και δύο «εισπράκτορες» - που επίσης συνελήφθησαν - προσέγγιζαν καταστήματα και πουλούσαν «προστασία».

Μάλιστα, όσον αφορά στα καταστήματα που βρίσκονταν στο νησί των ανέμων τα μέλη της ομάδας χρέωναν τη σεζόν. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από μία κρεπερί 2.500 για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ από ένα γνωστό εστιατόριο του νησιού απαιτούσαν συνολικά 6.000 ευρώ τη σεζόν.

Όσον αφορά στα καταστήματα που βρίσκονταν στην Αττική, η οργάνωση ζητούσε χρήματα σε μηνιαία βάση. Συγκεκριμένα τα μέλη της λάμβαναν 200 ευρώ τον μήνα από ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα και από ένα κρεοπωλείο στον Άλιμο.

Οι πληροφορίες που τους «έκαψαν»

Κλείσιμο
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στις οποίες γινόταν λόγος ότι ομάδα ατόμων βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου ενόψει της θερινής περιόδου και προβαίνει σε εκβιασμούς καταστηματαρχών στην περιοχή της Άνω Μεράς πουλώντας «προστασία».

Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, οι τέσσερις συλληφθέντες, εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει επιχειρησιακή δράση με τον «Τόνι» να έχει αρχηγικό ρόλο και τους τρεις συνεργάτες του να τον βοηθούν στην εκβίαση και στην είσπραξη των χρημάτων.

Τελικά και τα τέσσερα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Μύκονο.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης