Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Για κτηματικές διαφορές η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν η επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του γιου του κτηνοτρόφου που είχε γίνει έγινε για κτηματικές διαφορές συνδέεται με την ενέδρα στον 69χρονο κτηνοτρόφο, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Τα κομμάτια του παζλ της φονικής ενέδρας που έστησαν στον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο προσπαθούν να ενώσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Το θύμα, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δέχθηκε περισσότερους από δύο πυροβολισμούς ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, υπάρχουν ενδείξεις ότι πριν δεχτεί τα πυρά βασανίστηκε. Το βασικό ερώτημα λοιπόν που απασχολεί τους ερευνητές είναι το ποιος είναι αυτός ή αυτοί που προέβησαν στις ειδεχθείς αυτές ενέργειες.
Σύμφωνα με το cretalive.gr οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες τρέφουν απύθμενος μίσος και μανία για εκδίκηση αφού αυτός που τον πυροβόλησε, όπως αποσαφηνίστηκε, του έκοψε τμήμα της γλώσσας.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι το κόψιμο της γλώσσας έγινε εσκεμμένα και αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανατρίχιλα καθώς το μήνυμα είναι σαφές: «σε τιμωρώ επειδή μιλάς».

Πώς του έκοψαν τη γλώσσα, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ούτε και το κίνητρο αυτής της βάρβαρης επίθεσης έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια, ωστόσο αναπόφευκτα οι Αρχές θέτουν στο κάδρο της έρευνας και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον του γιου του βαρύτατα τραυματισμένου άνδρα.

Η λίστα των υπόπτων είναι υπό διαμόρφωση ενώ μία από τις υποθέσεις που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας είναι η επίθεση με καυστικό υγρό που είχε δεχθεί ο γιος του θύματος στις 31 του περασμένου Ιουλίου.

Τότε δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή είχαν προσεγγίσει τον 26χρονο και του είχαν πετάξει στο πρόσωπο καυστικό υγρό. Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η επίθεση σε βάρος του 26χρονου έλαβε χώρα στις 8.00 το πρωί τη στιγμή που αυτός αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του. Τότε δύο άγνωστοι με προστατευτικά κράνη και επιβαίνοντες σε ένα scooter, τον πλησίασαν και του έριξαν στο πρόσωπο αγνώστου είδους καυστικό υγρό, προκαλώντας του σωματική κάκωση στο πρόσωπό και στον λαιμό, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Ρεθύμνου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τελικά, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την επίθεση αυτή ήταν κτηματικές διαφορές που είχε το θύμα με έτερο κάτοικο της περιοχής. Ο τελευταίος φέρεται να προσέγγισε τους δύο δράστες και να τους έδωσε 1.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση σε βάρος του νεαρού.

Αυτό λοιπόν που εξετάζουν τώρα οι ερευνητές είναι αν η επίθεση αυτή που έγινε για κτηματικές διαφορές συνδέεται με κάποιο τρόπο με την ενέδρα στον 69χρονο κτηνοτρόφο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» του σκληρού νόμου περί ηθών των Ταλιμπάν: Τι απαγορεύεται σε γυναίκες και άνδρες

Αιματηρή επίθεση σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Δείτε πώς δρούσαν οι συμμορίες Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν σπίτι σε δύο λεπτά, πήραν μέχρι και παιδικό ποδήλατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr