Νέα Μάκρη: Το κατέστρεψαν το παιδάκι εκεί που το βάζουν, λέει η θεία του 16χρονου που προφυλακίστηκε για εμπρησμό

Η αδερφή της 50χρονης και θεία του ανήλικου αγοριού υποστηρίζει πως η προφυλακισμένη έχει θέματα υγείας

Μετά τις απολογίες τους, η 50χρονη και ο 16χρονος γιος της, που κατηγορούνται για σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Αντίθετα, ο ορθοπεδικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η θεία του παιδιού μίλησε στο Mega και την εκπομπή Live News, για την απόφαση να προφυλακιστούν. «Το κατέστρεψαν το παιδάκι εκεί μέσα που πάνε να το βάλουν. 16 χρονών; Πού θα κοιμηθεί σήμερα αυτό το παιδί και με ποιους θα είναι αύριο το πρωί; Με ποιους θα κοιμάται αύριο και τι θα του κάνουν εκεί μέσα; Πώς θα βγει αυτό το πλασματάκι έξω; Μια σταλίτσα είναι. Κι αυτή η μάνα πώς να είναι; Στη μία φυλακή αυτή, στην άλλη το παιδί της; Θα πεθάνει αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Έχει προβλήματα υγείας, έχει καρκίνο, έχει αφαιρέσει… Έχει κάνει 35 χειρουργεία. 35. Μα είναι δυνατόν; Έχει τόσα προβλήματα υγείας και θα ασχολούταν με τις φωτιές; Τι είμαστε για να πάμε να βάλουμε φωτιά;».



Η υπόθεση περιλαμβάνει έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όλες οι πυρκαγιές εκδηλώνονταν νωρίς το πρωί, μεταξύ 03:00 και 04:00, με την τελευταία να σημειώνεται την περασμένη Κυριακή.

«Ήρθε χθες το παιδί, σπίτι μου. Μιλήσαμε. Του λέω ”βρε αγόρι μου, δεν έπρεπε να πας να μιλήσεις στην γειτόνισσα δίπλα να κάνει τίποτα”. Μου λέει ”εντάξει. Ήταν λάθος μου. Αλλά δεν έχω κάνει τίποτα”. ”Γιατί να βάλω φωτιά στο σπίτι μου;”. Και για ποιο λόγο να βάλει φωτιά; Δεν είναι τέτοιο παιδί. Δούλευε από τις έξι η ώρα το παιδάκι μέχρι τις πέντε το απόγευμα, το απόγευμα ξανάφευγε επτά η ώρα μέχρι τις 11 το βράδυ για να κάνει δύο δουλειές. Πιάσανε και είπανε ότι έβαλε 10 φωτιές. Όταν έβαλε αυτές τις 10 φωτιές το παιδί δεν ήταν εδώ στη Μάκρη».

Ελεύθερος ο γιατρός

Ο γιατρός, σύντροφος της 50χρονης που προφυλακίστηκε, ενώ είχε κι εκείνος συλληφθεί, τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς εισαγγελέας και ανακριτής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καμία σχέση με τις φωτιές.

Κι ενώ όλοι έλεγαν ότι ο 16χρονος διέφευγε της σύλληψης, εκείνος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή η θεία του, είχε εμφανιστεί μόνος του στην εισαγγελέα, είχε ήδη καταθέσει και αρχικά, τον είχε αφήσει ελεύθερο.

«Χθες (σ.σ. προχθές) πήγε στην εισαγγελέα αυτή και τον άφησε ελεύθερο. Χθες (σ.σ. προχθές) πήγε, της έδωσε κατάθεση και τον άφησε. Και σήμερα (σ.σ. χθες) τον έβαλε μέσα. Η ίδια. Με τι στοιχεία αποφάσισε η εισαγγελέας αυτή; Δεν έχει παιδιά; Δεν έχει ψυχή; Δεν έχει καρδιά μέσα της; Βάζει ένα παιδάκι 16 χρονών στη φυλακή; Δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στις φύλακές; Αντί να προστατεύσουμε δηλαδή, τα παιδιά, πρέπει να τα σπρώξουμε στους δρόμους να γίνουν αλήτες;».

Σε σχέση με τους γείτονες οι οποίοι δεν είχαν καλή συμπεριφορά απέναντι στον ανιψιό της και τη μητέρα του, λέει: «Η μαρτυρία του γείτονα είναι που δεν ξέρω τι, πού βρέθηκε αυτός ξαφνικά. Δεν ξέρω. Δεν υπήρχε, δύο μήνες είναι που έμενε από κάτω από το σπίτι. Πού τον είδε το παιδάκι; Πού τον είδε; Η μόνη απόδειξη που έχουν, έχουν μία φωτογραφία από το βίντεο που έχει μία σκούπα ο μικρός και κοπανάει την πόρτα αυτηνής της γειτόνισσας. Συνέχεια η γειτόνισσα έβγαινε, της φώναζε, την έλεγε «καρκινιάρα, που να πεθάνεις», έλεγε στα παιδιά της ''να πεθάνει η μάνα σας στο χειρουργείο''. Άμα εσάς σας έλεγε έτσι για τη μάνα σας, τι θα κάνατε; 16 χρονών παιδάκι είναι».

Στο πλευρό της 50χρονης και του 16χρονου παιδιού της βρίσκεται η οικογένειά τους, η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βγουν το συντομότερο δυνατό από τη φυλακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Αμερικανίδα ακτιβίστρια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ναμπλούς, λένε οι Παλαιστίνιοι

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά - «Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε

Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Για κτηματικές διαφορές η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr