Ρέθυμνο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο

Ενάμιση μήνα μετά την επίθεση στην νεαρό, στο στόχαστρο μπήκε και ο πατέρας του

Κάμερες ασφαλείας στο Ρέθυμνο κατέγραψαν τους δράστες της επίθεσης με καυστικό υγρό στον 26χρονο, στα τέλη Ιουλίου.

Όπως φαίνεται από τα ντοκουμέντα, πλησίασαν το θύμα τους με ένα μηχανάκι ενώ διακρίνεται και η διάφανη σακούλα με το καυστικό υγρό. Επίσης, διακρίνεται, αμέσως μετά την επίθεση, να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, με το 26χρονο θύμα να μεταφέρεται στη συνέχεια σε νοσοκομείο, με πρόβλημα στα μάτια.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά από αυτές τις σκηνές, στο στόχαστρο μπήκε ο πατέρας του, που πλέον δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της πόλης.  Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου που το πρωί δέχτηκε 5 σφαίρες, ακόμα και σήμερα, το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει. «Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».


Πώς έγινε η επίθεση στον νεαρό 

O εφιάλτης του 26χρονου εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιούλη. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και τρία άτομα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο».

«Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα σκούτερ, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή και παίρνουν στα χέρια τους εικόνες από κάμερες ασφαλείας. Σε μια σειρά από αυτές εντοπίζουν τους δύο δράστες να κινούνται με το σκούτερ και να πλησιάζουν στο σημείο της επίθεσης. Τη σακούλα με το καυστικό υγρό, κρατάει ο νεαρός που κάθεται πίσω από τον οδηγό. Ήταν εκείνος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, που έριξε το οξύ στον 26χρονο μόλις τον είδε να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, είχε μιλήσει για μια συμφωνία που θα πληρωνόταν 1.000 ευρώ. Είχε «φωτογραφίσει» με τα λόγια του έναν συγχωριανό του 26χρονου, με τον οποίο όπως φαίνεται, υπήρχαν κτηματικές διαφορές.

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στην Αστυνομία

«Τους τελευταίους μήνες με προσέγγισε ένας συγχωριανός του θύματος και μου ζήτησε για 1.000 ευρώ, να βρω ένα ακόμα άτομο και να πετάξουμε καυστικό υγρό στο θύμα. Μου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές», φαίνεται να είπαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία.

Κάμερες από καφετέριες, από σπίτια και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο, κατέγραψαν καρέ - καρέ τις κινήσεις των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εκείνο το πρωινό, με το θύμα τους να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και έγινε  έλεγχος στα σπίτια τους. «Σε γενόμενη έρευνα στην οικία του, ανευρέθη και κατασχέθηκε ο ρουχισμός του εικονιζόμενου δράστη που οδηγεί την επίμαχη μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και συγκεκριμένα, η κοντομάνικη μπλούζα, η βερμούδα τύπου παραλλαγής καθώς και τα κράνη, τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού της μοτοσικλέτας».

Πριν ωστόσο, συμπληρωθεί ένας μήνας, από τις συλλήψεις, άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον 69χρονο κτηνοτρόφο, πατέρα του 26χρονου. Μια σειρά από ερωτήματα για τις δύο μαφιόζικες επιθέσεις περιμένουν απαντήσεις, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που συντονίζουν τις έρευνες, να εμφανίζονται απόλυτα βέβαιοι πως η άγνωστη αλήθεια θα αποκαλυφθεί με μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία.

Τι ισχυρίζεται το άτομο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον 26χρονο

Η εκπομπή «Live News» επικοινώνησε και με την οικογένεια που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον 26χρονο. Συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί από τις Αρχές ένας 40χρονος, όπου ανέφερε στο Mega:

«Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου. Λένε ψέματα ότι εγώ τους πλήρωσα για να κάνουν αυτή την επίθεση. Με το θύμα δεν έχω καμία απολύτως διαφορά. Η αστική διαφορά αφορά τον πατέρα μου και μια θεία του θύματος. Να ξέρετε ότι όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα είναι υπέρ του πατέρα μου άρα, έχω κάθε λόγο να είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Η θεία του θύματος είναι αυτή που συνεχίζει την υπόθεση και έχει κάνει αγωγή στον πατέρα μου. Είναι αδιανόητο να έχω κάποιο είδους κίνητρο να φοβίσω ή να προκαλέσω σωματική βλάβη στον ανιψιό της, αφού έχουμε κερδίσει τα δικαστήρια. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Αμερικανίδα ακτιβίστρια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ναμπλούς, λένε οι Παλαιστίνιοι

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά - «Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε

Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Για κτηματικές διαφορές η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr