Χαλκιδική: «Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Με το πρόσωπο του 19χρονου Γιάννη στη μπλούζα της, μίλησε η κυρία Αθηνά - «Ήταν καρτέρι θανάτου, απλά... Πληρωμένοι δολοφόνοι» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια

Συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε η μητέρα του 19χρονου Γιάννη, κυρία Αθήνα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια της στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, εκεί που κόπηκε το νήμα της ζωής του παιδιού της, ενώ είχε ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια της εγκατάστασης. Με δάκρυα στα μάτια και φορώντας μια μπλούζα με το πρόσωπο του Γιάννη, η κυρία Αθηνά τόνισε, απευθυνόμενη στους υπεύθυνους της τραγωδίας, πως «δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν, που είναι πολύ πιο δύσκολο».

«Τη φοράω όλη μέρα και όλη νύχτα» είπε η γυναίκα μιλώντας στο Mega, χωρίς να μπορεί να συγκρατηθεί.



«Δεν θέλω να πληρώσει κανένας, θέλω να πονέσουν, που είναι πολύ πιο δύσκολο. Να πονέσουν όλοι. Δέκα άτομα έκαναν κουμάντο τον Γιάννη γιατί ένας δεν μπορούσε. Δέκα άτομα τον σκότωσαν. Τι άλλο να πω. Αυτό που είδα εγώ είναι σαν ταινία στα μάτια μου, δεν μπορώ να θρηνήσω το παιδί, έχω μια ταινία στα μάτια από αυτό που είδα, από αυτό που μου έριξαν στα πόδια. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο παιδί, ψηλό και εύσωμο, 100 κιλά παιδί, να το έριξαν κάτω έτσι, να το σακάτεψαν. Δεν γίνεται. Γυρνούσε το μηχνάνημα κι εγώ δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα που είχαν, δεν τα έβλεπα. Δεν φαίνονταν, τόσο γρήγορα πήγαινε, δεν ξεχώριζα που είναι, τι να πω άλλο» συνέχισε η μητέρα του άτυχου παιδιού.

Στη συνέχεια, περιέγραψε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ και αυτό που ζητούσε - μάταια - από τον χειριστή του μηχανήματος.

«Όταν φτάσαμε εκει, μόλις είχε σταματήσει το μηχάνημα από κάποια αλλα παιδάκια που ήταν εκεί, δεν είδα πώς κινούνταν το μηχάνημα. Ήθελαν να μπουν τα παιδιά, δεν τα άφηνα, τέλοσπάντων μπήκαν. Όταν ξεκίνησε, ξεκίνησε ομαλά... έχουμε πάει σε λούνα παρκ... Άρχισε να τρέχει υπερβολικά, δεν τα έβλεπα τα παιδιά. Και σηκώνω τα χέρια, ήμουν δίπλα, κρατούσα τον μικρότερο γιο, τον αφήνω και σηκώνω τα χέρια και του λέω (του χειριστή) 'τι κάνεις, κόψε, χαμήλωσε'. Και μου σηκώνει το χέρι σα να λέει 'άστα, καλά είναι, δεν πειράζει'. Αυτός τα είδε μαγκάκια εκεί πάνω και είπε 'τώρα θα τα περιποιηθώ', αυτή την αίσθηση είχα. Και δεν το χαμήλωνε...» πρόσθεσε η κυρία Αθηνά, η οποία σε άλλο σημείο τόνισε: «Ήταν καρτέρι θανάτου, απλά... Με όποιο παιδί τύχαινε, δεν περίμαναν το δικό μου παιδί, όπου τύχαινε. Πληρωμένοι δολοφόνοι. Αλλά στην υγεία του κορόιδου, δεν θα ξαναπιούν. Αφού παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, μπορούμε κι εμείς. Πιο έξυπνοι είναι;».



Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr