Θεσσαλονίκη: «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε» - Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο

Στον Λευκό Πύργο ένστολοι από όλη την Ελλάδα ενόψει της ΔΕΘ - Ζήτηζαν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

Με πανό, κόρνες, συνθήματα και καπνογόνα, πήγαν στη μεγάλη πορεία των ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μια σειρά από οικονομικά και λειτουργικά αιτήματα.

Εν ενέργεια και εν αποστρατεία αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν στην πορεία από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και κατευθύνθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό το ΥΜΑΘ, παραδίδοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. «Δείτε να βγείτε πού μας οδηγείτε», «είμαστε και εμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Δείτε βίντεο:







Μεταξύ άλλων, οι ένστολοι ζήτησαν τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, ψήφισμα νέου μισθολογίου, επίδομα επικινδυνότητας, αυξήσεις στους μισθούς που λαμβάνουν ειδικά οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και κυρίως όσοι υπηρετούν στα νησιά ή στην Περιφέρεια, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που αναγκάζουν τα στελέχη να δουλεύουν πολλές ώρες χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν.

Δείτε φωτογραφίες:



Επιπλέον, οι ένστολοι ζήτησαν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των ίδιων των στελεχών, τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στις βάρδιες των υπηρεσιών τους, καθώς τα κενά πρέπει να καλυφθούν απ’ όσους απομένουν, οι οποίοι ήδη είναι λιγότεροι από την πραγματική οργανική δύναμη. Τέλος, ζήτησαν νέο ειδικό μισθολόγιο για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, νομοθετική επιδομάτων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, επίδομα παραμεθορίου και αύξηση αποζημίωσης νυχτερινής και πενθήμερες εργασίας, μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία της ύδρευσης: Από το Πεισιστράτειο Υδραγωγείο στον Μαραθώνα στη νέα απειλή της λειψυδρίας

Ρέθυμνο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο

Χαλκιδική: «Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr