Καιρός: Πιο «οργανωμένη κακοκαιρία» τη νέα εβδομάδα - Έρχονται δύο φθινοπωρινά συστήματα μετά το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πιο «οργανωμένη κακοκαιρία» τη νέα εβδομάδα - Έρχονται δύο φθινοπωρινά συστήματα μετά το Σαββατοκύριακο

Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο, την ερχόμενη εβδομάδα

vrohi
Ολοένα και πιο φθινοπωρινός είναι ο καιρός αυτές τις ημέρες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για «πιο οργανωμένη κακοκαιρία» τη νέα εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, πιο οργανωμένη κακοκαιρία αναμένεται τη νέα εβδομάδα, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα, από Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: Έρχονται δύο φθινοπωρινά συστήματα τύπου «Π»


Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα .

Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός , με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα.

Μαρουσάκης: Πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα

Κλείσιμο
Για μεταβολή των καιρικών συνθηκών και πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα μιλά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σήμερα αλλά και αύριο προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές...

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, September 5, 2024

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σήμερα αλλά και αύριο προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα.


ΕΜΥ: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 7/9

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες, τους 29 με 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 8/9

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα έιναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως βόρεια και στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 29 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς κελσίου.

Δευτέρα 9/9

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου πιθανώς από το απόγευμα να είναι κατά διαστήματα ισχυρές και από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 10/9

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 11/9

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και από το βράδυ στο Ιόνιο θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και τα νότια οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία της ύδρευσης: Από το Πεισιστράτειο Υδραγωγείο στον Μαραθώνα στη νέα απειλή της λειψυδρίας

Ρέθυμνο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο

Χαλκιδική: «Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης