Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι «εξαφάνισαν» δάσος στο Σούλι

Ένας κάτοικος του χωριού που ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ήρθε τις τελευταίες ημέρες για να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του 

Καταστροφική επιδρομή σε ένα δάσος στην περιοχή Κουκουλιές του Σουλίου έκαναν λαθροϋλοτόμοι από την Αλβανία, που πέρασαν τα σύνορα από μη ελεγχόμενες διαβάσεις και έκοψαν εκατοντάδες δέντρα τα οποία μετέφεραν στην πατρίδα τους για να διαθέσουν προς πώληση τα καυσόξυλα.

Ένας κάτοικος του χωριού που ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ήρθε τις τελευταίες ημέρες για να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του, αντίκρισε έκπληκτος το μεγαλύτερο μέρος από τον χώρο όπου βρίσκεται ένα πανέμορφο δάσος να έχει απομείνει γυμνό και μόνο μερικοί σωροί από κλαδιά μαρτυρούσαν την πρωτοφανή λεηλασία.

Το δάσος με τα πανύψηλα έλατα βρισκόταν σε μια έκταση που φέρεται να ανήκει στην ιδιοκτησία ενός μοναστηριού της περιοχής, αλλά κανείς δεν πήρε είδηση την παράνομη υλοτόμηση που έκαναν οι αλλοδαποί εισβολείς, παρ’ όλο που πρέπει να δρούσαν ανενόχλητοι επί αρκετές ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Ξεκίνησε η κρίσιμη ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη


Τα 9 μέτρα για επαγγελματίες, γιατρούς, αγρότες: Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών, μόνιμη επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο


Ο Ορλάντο Μπλουμ νόμιζε ότι θα πέθαινε λόγω της μεγάλης απώλειας βάρους για τη νέα του ταινία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr