Panic button: Ξεκινά σε λίγες μέρες η λειτουργία του για ανηλίκους που βρίσκονται σε κίνδυνο

Panic button: Ξεκινά σε λίγες μέρες η λειτουργία του για ανηλίκους που βρίσκονται σε κίνδυνο

H εφαρμογή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών και θα είναι διαθέσιμη και στους γονείς τους αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους

teen_girl_arxeio
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί η εφαρμογή του panic button για ανηλίκους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τους γονείς τους, η οποία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή SafeYOUth App, θα ανέβει σύντομα στα appstores ώστε να είναι διαθέσιμη για κατέβασμα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ.

Μέσω των συσκευών, οι ανήλικοι που θα βρίσκονται σε κίνδυνο θα μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, να ενεργοποιούν το «κουμπί πανικού» και να ειδοποιούν τις αρχές. Από εκεί και πέρα, με τη δυνατότητα του γεωεντοπισμού, θα γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται το παιδί που αντιμετωπίζει κίνδυνο και θα μπορούν να παρέμβουν.

Η εφαρμογή, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, θα είναι διαθέσιμη και για τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους (γονείς, διδακτικό προσωπικό, προπονητές κ.α.) και έχει στόχο την εξάλειψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων, του bullying, των περιστατικών κακοποίησης που πληθαίνουν τελευταία, ενώ στοχεύει και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, τον ρατσισμό, την ασφαλή οδήγηση καθώς και τα ναρκωτικά.

Το SafeYOUth App θα μπορεί να συνδυάζεται με τον πενταψήφιο αριθμό το 10 201 που λειτουργεί από την ΕΛΑΣ εδώ και κάποιους μήνες, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας της ανηλικότητας, αποφυγής επιθέσεων και συλλήψεις τόσο ανηλίκων, όσο και γονέων σε περίπτωση που υπάρχουν αναίτιες επιθέσεις σε παιδιά, τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν με κατάλληλα εκπαιδευμένους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.


Ειδήσεις σήμερα:


Τροχαίο δυστύχημα στο Μενίδι - Νεκρός οδηγός μηχανής

Βασιλικός αετός στη Νορβηγία επιτέθηκε σε κοριτσάκι 20 μηνών - Μητέρα και γείτονας πάλεψαν με το αρπακτικό πουλί

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση Κασσελάκη - Το παρασκήνιο και οι υποψηφιότητες για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης