Λιγνάδης πριν τη δίκη του στο Εφετείο: Επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε

Λιγνάδης πριν τη δίκη του στο Εφετείο: Επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε

Η δήλωση του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κατά την προσέλευσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο - Θα αναβληθεί η σημερινή εκδίκαση, είπε ο Κούγιας

lignadis-mak
Αντιμέτωπος με δικαστές και ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας βρίσκεται ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να δικαστεί από μηδενική βάση για βιασμούς ανήλικων αγοριών.

Κατά την προσέλευσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Απλώς θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτηση. Είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών»

Δήλωση Λιγνάδη πριν τη δίκη του στο Εφετείο


Λίγο αργότερα έφτασε και ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ο οποίος όπως είπε αναμένει να αναβληθεί η εκδίκαση της έφεσης λόγω κολλήματος ενός εκ των φερόμενων ως παθόντων. «Ως γνωστόν ο κύριος Λιγνάδης στον πρώτο βαθμό αθωώθηκε από την πλειοψηφία των δικαστών για δύο από τις τέσσερις κατηγορίες. Δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη συζήτηση. Σήμερα προσδοκούμε να συζητηθεί η υπόθεση αλλά ενημερώθηκα ότι ένας εκ των φερομένων ως παθόντων -ένας εξ αυτών για τους οποίους αθωώθηκε- θα ζητήσει αναβολή της υπόθεσης γιατί μόλις έπιασε δουλειά στη Σουηδία. Άλλοτε ήταν σοφρωνιστικός υπάλληλος, άλλοτε στο Ντουμπάι, έχει γίνει πολλή συζήτηση».

Δήλωση Κούγια πριν τη δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς (δυο 17χρονων νεαρών το 2015) για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

lignadis-1
lignadis-2
lignadis-3


Αντιθέτως, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και κατά πλειοψηφία αθώο για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Λίγες ημέρες ωστόσο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Πλέον το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.

Να σημειωθεί τέλος ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση Λιγνάδη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα εκτός αν τεθούν αιτήματα αναβολής η διακοπής της, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα κρίνει το δικαστήριο. Πάντως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μια φορά τον Νοέμβριο του 2023 λόγω αποχής που πραγματοποιούσαν τότε οι δικηγόροι.

Ειδήσεις σήμερα:

H Ιμάν Κελίφ ξεσπά κατά του Έλον Μασκ για τις επιθέσεις εις βάρος της - «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς»

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Atena»: Οι έξι περιοχές που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα

Αρχίζει από μηδενική βάση η δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης