Εξιχνιάστηκε διάρρηξη με λεία 41.000 ευρώ στην Κω

Oι εισβολείς είχαν ξηλώσει ένα καταγραφικό μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένο με τις κάμερες αλλά δεν είδαν ότι υπήρχε και... δεύτερο

Η αβλεψία των δραστών της διάρρηξης με λεία μετρητά ύψους 41.650 ευρώ, που έγινε τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου σε ένα κατάστημα τουριστικών ειδών στο Τιγκάκι της Κω, οδήγησε τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στον εντοπισμό τους στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου κατοικούν.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης, καθώς οι εισβολείς είχαν ξηλώσει ένα καταγραφικό μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένο με αυτές, αλλά δεν είδαν ότι υπήρχε και... δεύτερο!

Από την αξιοποίηση του οπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν οι δυο Αλβανοί ηλικίας 52 και 37 χρόνων οι οποίοι παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα του καταστήματος, άρπαξαν το μεγάλο ποσό, το μετέφεραν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πόλη της Κω και την επόμενη ημέρα αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί έκαναν την Παρασκευή έρευνα στο σπίτι του 52χρονου στον Ασπρόπυργο όπου κατέσχεσαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε στην Κω. Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου τον άφησαν ελεύθερο, ενώ ο 37χρονος συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πάει στην Αλβανία παραβιάζοντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί, καθώς κατηγορείται και για άλλη διακεκριμένη κλοπή.





Ειδήσεις σήμερα:

H Ιμάν Κελίφ ξεσπά κατά του Έλον Μασκ για τις επιθέσεις εις βάρος της - «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς»

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Atena»: Οι έξι περιοχές που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα

Αρχίζει από μηδενική βάση η δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr