Σε τρεις φάσεις η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Atena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σε τρεις φάσεις η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Atena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

«Θα χτυπήσει κατά κύματα» λέει ο Μαρουσάκης - Έτσι θα εξελιχθούν τα έντονα φαινόμενα

kakokairiatora-kakokairiaatena
Η κακοκαιρία «Atena» αναμένεται να επηρεάσει από σήμερα έως και την Τετάρτη τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ θα προκληθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, υψηλή κεραυνική δραστηριότητα, καθώς και ισχυροί άνεμοι.

Σήμερα, νωρίς το πρωί, σε ανάλυση για το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Atena» έκανε μέσω ανάρτησής του στο facebook ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει: «Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας καθώς αυτό κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά (Βίντεο με χάρτη Ευρώπης).

Το πρώτο από τα κύματα που αναμένουμε θα επηρεάσει προς το βράδυ σήμερα και μέχρι το πρωί αύριο το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τα προγνωστικά να θέλουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια. 

Κλείσιμο
Η δεύτερη φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται προς το μεσημέρι αύριο όπου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Η τρίτη και τελευταία φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται από το βράδυ αύριο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα επηρεαστεί το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Το δεύτερο κύμα υπολογίζεται μέσα στην Πέμπτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά το οποίο και θα αναλυθεί στην ώρα του».

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 8, 2024


Η πρόγνωση Ζιακόπουλου μέχρι και την Τετάρτη

ΔΕΥΤΕΡΑ (9/9)

Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις απογευματινές - βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, τη Δ-ΒΔ Πελοπόννησο και τη νύχτα στην κεντροδυτική Μακεδονία και τη Δ. Θεσσαλία. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Δ-ΒΔ Ελλάδα πιθανώς να είναι έντονα.

Άνεμοι: στο Αιγαίο εξασθένηση των Β-ΒΔ ανέμων και στο Ιόνιο επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων εντάσεως ως τα 5 μποφόρ.

kairos-kakokairiaatena-emy


ΤΡΙΤΗ (10/9)

Άστατος καιρός με τοπικά φαινόμενα βασικά στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας και το Α-ΒΑ Αιγαίο.

Άνεμοι ως 5 μποφόρ.


ΤΕΤΑΡΤΗ (11/9)

Εξασθένηση των φαινομένων.

Άνεμοι ως 5 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-09-2024

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και βαθμιαία στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-09-2024

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στις Σποράδες, στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ειδήσεις σήμερα:

H Ιμάν Κελίφ ξεσπά κατά του Έλον Μασκ για τις επιθέσεις εις βάρος της - «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς»

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Atena»: Οι έξι περιοχές που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα

Αρχίζει από μηδενική βάση η δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης