Λιγνάδης: Αναβλήθηκε η δίκη του στο Εφετείο για βιασμούς ανηλικών

Αναβλήθηκε για τις 21 Μαρτίου 2025

Νέα αναβολή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη για τις 21 Μαρτίου 2025, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Το αίτημα για αναβολή της δίκης έθεσε στο ακροατήριο ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Ιω. Βλάχος για λογαριασμό του εντολέα του, ο οποίος είναι ένας εκ των νεαρών ανδρών που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Όπως ανέφερε ο συνήγορος ο εντολέας του βρίσκεται στη Σουηδία και σήμερα ξεκίνησε να εργάζεται με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λάβει άδεια για να παραστεί στη δίκη. Στο αίτημα, πάντως, για αναβολή της δίκης συνέναισε και η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο εκπροσωπεί ο Αλ. Κούγιας. Μάλιστα ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρέθηκε από νωρίς στη δικαστική αίθουσα.

Όταν πάντως ξεκινήσει η δίκη ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί από μηδενική βάση για βιασμούς ανήλικων αγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς (δυο 17χρονων νεαρών το 2015) για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

Αντιθέτως, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και κατά πλειοψηφία αθώο για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Λίγες ημέρες ωστόσο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Πλέον το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα σταθερότητας Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Θα κριθώ σε χίλιες μέρες, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Αν διαφωνούσες με τον γάμο των ομοφύλων έπρεπε να πας να τα πεις στη Βουλή, όχι να κοροϊδεύεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr