Πιερρακάκης: Ακόμα και στο διάλειμμα θα απαγορεύεται η χρήση κινητού και θα επιβάλεται μια ημέρα αποβολή

Πιερρακάκης: Ακόμα και στο διάλειμμα θα απαγορεύεται η χρήση κινητού και θα επιβάλεται μια ημέρα αποβολή

Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, δεν είναι ζήτημα τεχνοφοβίας - Το απόγευμα η πρώτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση των σχολείων

moible
Νέες διευκρινίσεις για τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων ως προς την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα σχολεία έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι «απαγορεύεται η εμφάνιση και χρήση κινητού. Μπορεί να είναι στην τσέπη σου. Αυτό αφορά ακόμα και στο διάλλειμμα και η ποινή είναι μια ημέρα αποβολή».

Υπενθύμισε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «στην πιο ακραία περίπτωση που κάποιο παιδί έχει βιντεοσκοποπηθεί σε πολύ προσωπική στιγμή, αυτός που το κατέγραψε θα αλλάζει σχολικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη «είναι εργαλεία που μας ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί επίμονα από την περασμένη σχολική χρονιά» με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι δίπλα τους για την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

«Γνωρίζουμε ότι τα εργαλεία θα χρειαστούν χρόνο αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι ζήτημα τεχνοφοβίας αλλά πρέπει να αλλάξει το πώς θα χρησιμοποιείται το κινητο» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d41lf5k9rjmp)


Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολείων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Μαριέτα Γιαννάκου» ύψους 250 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακαίνιση σχολείων σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε το απόγευμα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του ίδιου, του Χρήστου Σταϊκούρα, του Θοδωρή Λιβάνιου και άλλων συναρμόδιων.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ξεκινήσει φέτος είπε ο υπουργός Παιδείας εξηγώντας ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν 12.812 σχολικά κτήρια εκ των οποίων τα 5.000 είναι νηπιαγωγεία.

«Πρόκειται για αλλαγές στις σχολικές υποδομές σε επίπεδο καθημερινότητα όπως επίσης και να φέρουμε στο σήμερα γήπεδα σε σχολικούς χώρους. Οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες από τα χρήματα που ανακοινώθηκαν και γι' αυτό στην πορεία θα αναζητήσουμε άλλους πόρους και θα αναζητήσουμε χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα όπως έγινε στη Θεσσαλία» πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Το καλοκαίρι του 2025 τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην ίδρυση από το καλοκαίρι του 2025 των πρώτων μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη εβδομάδα από μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως είπε «τις επόμενες εβδομάδες θα εκδοθούν οι ΚΥΑ για την ίδρυση παραρτημάτων. Αυτό είναι ένα θέμα που εκθέτει την αντιπολίτευση γιατί ήμασταν η μοναδική χώρα που δεν το είχε λύσει. Μόνο η Φλωρεντία ως πόλη έχει 41 παραρτήματα κυρίως αμερικανικών πανεπιστημίων που είναι αυτοτελή»

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης