Το αυτοκίνητο των ονείρων σου είναι πράσινο και μπαίνει στην πρίζα

Το αυτοκίνητο των ονείρων σου είναι πράσινο και μπαίνει στην πρίζα

H ηλεκτροκίνηση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και πλέον είναι πιο προσιτή από ποτέ, αφού μέσω leasing έχουμε όλα τα οφέλη χωρίς δεσμεύσεις, εύκολα και οικονομικά.

avis_kedriki

Sponsored content

Η μεγάλη κινητικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της απαιτητικής εποχής μας. Μικρά και μεγάλα ταξίδια, καθημερινές μετακινήσεις για τη δουλειά, το γυμναστήριο, το σχολείο των παιδιών και όχι μόνο, κάνουν το αυτοκίνητο ένα πολύτιμο εργαλείο που μας λύνει τα χέρια. Υπό αυτές τις συνθήκες, εκτός από το οικονομικό κόστος έχουμε να συνυπολογίσουμε τον αντίκτυπο στο περιβάλλον το οποίο όπως γνωρίζουμε κινδυνεύει από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Έτσι, το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς μπορούμε να κάνουμε τις μετακινήσεις μας πιο οικολογικές, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την ηλεκτροκίνηση, καθώς είναι μια καθαρή λύση για τις μετακινήσεις μας αφού ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να εξοικονομήσει κατά μέσο όρο 1,5 εκ. γραμμάρια CO2 σε έναν χρόνο. Παράλληλα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν μέχρι και 70% όφελος σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα ντιζελοκίνητα, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σύγκριση με τους θερμικούς λόγω των απλοποιημένων συστημάτων που διαθέτουν.
Electric_Day_2

Τα οφέλη για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής είναι τόσο σημαντικά, που η 9η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτρικών Οχημάτων (‍World EV Day) με σκοπό να προωθηθεί ένας νέος τρόπος ζωής με μηδενικό αποτύπωμα. Αυτή τη φιλοσοφία επιχειρεί να καλλιεργήσει και το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» το οποίο επιδοτεί την αγορά ή το leasing ηλεκτρικού με έως και 9.000 ευρώ, κάνοντας τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο προσιτή.

Το χαμηλό αποτύπωμα και η οικονομία είναι σίγουρα πολύ σημαντικοί λόγοι που κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δημοφιλή αλλά δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης. Ξεκινώντας από την αθόρυβη λειτουργία που συμβάλει τα μέγιστα στην ηρεμία μας ενώ οδηγούμε, να πούμε ότι είναι τόσο αθόρυβα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσθέσουν τεχνητούς ήχους που προειδοποιούν τους πεζούς, ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Άλλη μια προδιαγραφή που μέχρι πρότινος απολάμβαναν μόνο οι οδηγοί της Formula 1, είναι το one-pedal driving και η τεχνολογία regenerative braking. Αυτό σημαίνει ότι όταν αφήνουμε το γκάζι, ο ηλεκτροκινητήρας αρχίζει να λειτουργεί αντίστροφα και να επιστρέφει ενέργεια στη μπαταρία, επιβραδύνοντας ομαλά το αυτοκίνητο και αυξάνοντας την αυτονομία του.

Όσο για τη φόρτιση είναι πιο εύκολη και προσβάσιμη από ποτέ, αφού πλέον υπάρχουν περίπου 6.500 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα με πληροφορίες, χάρτες και εφαρμογές που κάνουν τα ταξίδια και τις καθημερινές μετακινήσεις εύκολες και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Παράλληλα, οι μπαταρίες γίνονται όλο και πιο ευέλικτες και ισχυρές, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία και νέες δυνατότητες εξοικονόμησης. Έτσι, η εφαρμογή αμφίδρομης φόρτισης επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να τροφοδοτήσουν με ενέργεια το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, μειώνοντας το ετήσιο κόστος. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει τις μπαταρίες του σε ώρες χαμηλής ζήτησης και προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε ώρες υψηλής ζήτησης, ενώ η διαφορά στην τιμή της κιλοβατώρας είναι προς όφελος του κατόχου.

avis_electric_2

Παρ’ όλα αυτά, αν δεν θέλουμε να δεσμευτούμε με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είτε λόγω κόστους είτε γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι μια λύση που μας ταιριάζει, μπορούμε να σκεφτούμε μια λύση πιο απλή, εύκολη και οικονομική. Ο λόγος για το leasing, το οποίο μας απαλλάσσει από όλα έξοδα ενός αυτοκινήτου, πάγια ή έκτακτα, ενώ κάθε λίγα χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το μοντέλο, χωρίς να ανησυχούμε για την απόσβεση ή τη μεταπώληση.

Πρωτοπόρος στο leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η Avis, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες mobility στην Ελλάδα και ηγέτιδα στην ενεργειακή μετάβαση του κλάδου. Με όραμα ένα βιώσιμο μέλλον, κάνει τη μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ. Μέσα από το Avis Green Leasing προσφέρει όλα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης χωρίς ανασφάλεια για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένα πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός που θα επιλέξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς και τη δυνατότητα εγκατάστασης και μίσθωσης οικιακού φορτιστή σε συνεργασία με μεγάλους παρόχους ενέργειας, μαζί με αποκλειστικά προνόμια και εκπτώσεις στη φόρτιση. Φυσικά, μετά το τέλος της μίσθωσης, η οποία περιλαμβάνει όλα τα έξοδα, ο φορτιστής γίνεται δικός μας.

Για την παγκόσμια ημέρα της ηλεκτροκίνησης, η Avis προσφέρει αποκλειστικές προσφορές για ευέλικτο και οικονομικό leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείτε να βρείτε προσφορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τιμές συμβατικών οχημάτων και ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει δώρο ένα φορτιστή και τα έξοδα της εγκατάστασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης