Έμπαιναν με όπλα σε μαγαζιά, έδεναν τους υπαλλήλους και λήστευαν - Βίντεο από τη δράση συμμορίας ληστών

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 19 διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας ληστών που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Η ομάδα αποδομήθηκε πριν από μερικές ημέρες από στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας τα οποίο προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ κραδαίνοντας όπλα, χτυπούσαν τους υπαλλήλους, τους έδεναν με δεματικά και καλώδια και έκαναν πλιάτσικο. Παράλληλα η συμμορία εμπλέκεται και σε περισσότερες από 15 διαρρήξεις με τις κινήσεις των μελών της να έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας.

Κεντρικό ρόλο στην εγκληματική τους δράση κατείχε ένας 39χρονος, ο οποίος κατά τη διάπραξη ληστειών λειτουργούσε ως φυσικός αυτουργός, ενώ στις κλοπές ως καθοδηγητής. Ήταν αυτός που επέλεγε τους στόχους, δεχόταν τις πληροφορίες, συντόνιζε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Δείτε βίντεο μιας από τις διαρρήξεις της συμμορίας:



Πιο αναλυτικά, στις ληστείες, ο 39χρονος μαζί με έναν 60χρονο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισέρχονταν στα μίνι μάρκετ και με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα, ενώ ο τρίτος της παρέας, ένας 30χρονος, είχε αναλάβει τον ρόλο της πραγματοποίησης κάτοψης καθώς και του τσιλιαδόρου.

Στις κλοπές, ο 30χρονος παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων, εισερχόταν σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ ο 39χρονος λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, συνδράμοντας και εποπτεύοντας παράλληλα τον 30χρονο. Σε αυτή την περίπτωση, χρέη κάτοψης των στόχων είχε ο 60χρονος, ο οποίος ενημέρωνε σχετικά τον 30χρονο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, απείθεια και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Δείτε βίντεο από άλλη διάρρηξη: 



Ο τερματισμός της δράσης τους επιτεύχθηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 39χρονο και τον 60χρονο, ενώ είχαν διαπράξει κλοπή από διαμέρισμα στην Κυψέλη. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, καθώς κατέβαιναν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ο 39χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Στον χώρο όπου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Δείτε βίντεο από άλλη διάρρηξη: 


Ακολούθησε ο εντοπισμός του 30χρονου στον Βύρωνα, όπου προτού συλληφθεί προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 19 διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Δείτε βίντεο: Βίντεο από τη δράση συμμορίας ληστών - Έμπαιναν με όπλα σε μαγαζιά, έδεναν τους υπαλλήλους και λήστευαν


Ειδήσεις σήμερα:

H Ιμάν Κελίφ ξεσπά κατά του Έλον Μασκ για τις επιθέσεις εις βάρος της - «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς»

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Atena»: Οι έξι περιοχές που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα

Αρχίζει από μηδενική βάση η δίκη του Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr