Συγκλονίζει η αδερφή της Πρεζεράκου - Η φωτογραφία της κόρης της όταν μάθαινε ότι είχε 6 μήνες ζωής

«Θα πενθώ για όσο καιρό σε αγαπάω και αυτό σημαίνει για πάντα αστέρι μου», έγραψε η Ξένια Πρεζεράκου

Συγκλονίζει η ανάρτηση της Ξένιας Πρεζεράκου, η οποία το Σάββατο (7/9) δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία της 7χρονης κόρης της, όταν ήταν μέσα στο νοσοκομείο και μάθαινε από τους γιατρούς ότι το παιδί της είχε μόλις 6 μήνες ζωής.

Η Ξένια Πρεζεράκου (σ.σ. αδερφή της Έρρικας) έχει αποκτήσει ένα αγοράκι μετά τον θάνατο της μικρής της Αναστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της κόρης της, που είχε «χτυπηθεί» από μια σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου, με τραγική συνέπεια να χάσει τη μάχη για τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

«Σαν σήμερα αστεράκι μου, μας ανακοίνωσαν ότι έχεις έξι μήνες ζωής και μας ρώτησαν αν έχουμε άλλο παιδάκι, ο εγκέφαλος μου δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι άκουσα! Εδώ στο νοσοκομείο κάνεις τα πάντα για να μην ανησυχώ. Μου κάνεις όλες τις τούμπες, τις ρόδες, τους κατακόρυφους του κόσμου και μου λες κοιτά μαμά, δεν έχω τίποτα.

Και εγώ έχω ακούσει αυτό που δεν κατανοείται, που δεν αντέχεται και μπαίνω στην χαρά σου και σε βγάζω φωτογραφίες, όπως κάναμε και χτες που δεν ήσουν ετοιμοθάνατη. Θα πενθώ για όσο καιρό σε αγαπάω και αυτό σημαίνει για πάντα αστέρι μου. Για πάντα» έγραψε στην ανάρτησή της η Ξένια Πρεζεράκου.

Η μάχη της 7χρονης Αναστασίας με τον καρκίνο

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Αναστασία είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, την γνωστή και ως dipg. Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν έδιναν πολλές ελπίδες και οι γονείς της αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αμερική προκειμένου η μικρή Αναστασία μα ακολουθήσει θεραπεία. Αρχικά είχαν ταξιδέψει στο Χιουστον του Τέξας καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Στη συνέχεια οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, τη μετέφεραν στη Νέα Υόρκη, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για δύο μήνες ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες. Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. «Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίζει τις 700.000 ευρώ αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης. Σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 700.000 ευρώ. Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο ευχαριστώντας τον κόσμο για την υποστήριξή του στο πρόβλημα του παιδιού τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr