Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Νέο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής - Στις 7 Οκτωβρίου η υποδοχή των πρώτων 40 ξένων φοιτητών

Πρόκειται για το πρώτο ξενόγλωσσο τμήμα στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και το τέταρτο κατά σειρά στη χώρα

Νέο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής ξεκινά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 7 Οκτωβρίου, το οποίο θα υποδεχθεί 40 αλλοδαπούς φοιτητές στη Λάρισα. Πρόκειται για το πρώτο ξενόγλωσσο τμήμα στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και το τέταρτο κατά σειρά, μετά τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Κρήτης.

Στο «κάλεσμα» του Πανεπιστημίου προς τους ξένους φοιτητές υπάρχει η δέσμευση για εξαιρετικό επίπεδο σπουδών, στη γενέτειρα της δυτικής Ιατρικής. Υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με Ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, αποτελούν προτεραιότητα του Πανεπιστημίου ενώ οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και να έχουν πρακτική άσκηση στα εργαστήρια των τμημάτων Ιατρικής. Από πλευράς Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλώνουν πανέτοιμοι για να υποδεχθούν τους 40 νέους αλλοδαπούς φοιτητές.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 300-400, λειτουργεί στη Λάρισα από το 1985. Όσο για το νεοσύστατο αγγλόφωνο Τμήμα, θα λειτουργεί παράλληλα με το αντίστοιχο ελληνόφωνο. Υπενθυμίζεται, ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία, Τμήματα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η διαδικασία της επιλογής των φοιτητών διεξήχθη σε τρεις φάσεις ενώ είχε καταρτιστεί λίστα αναμονής. Αναφορικά με την προέλευσή τους, οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι φοιτητές Ιατρικής θα έλθουν από την Κύπρο αλλά θα υπάρχουν, επίσης, φοιτητές από τη Γαλλία, τη Μ.Βρετανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία καθώς και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα δε με τους καθηγητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιλογή των φοιτητών, έχουν όλοι ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι δέχθηκαν συνολικά 180 αιτήσεις για τις 40 θέσεις. Κριτήρια επιλογής του τμήματος της Λάρισας, ήταν – με βάση τις απαντήσεις των ενδιαφερομένων φοιτητών – το γεγονός ότι πρόκειται για την πόλη, που έζησε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής επιστήμης ενώ έλαβαν σοβαρά υπόψη την παράμετρο «ασφάλεια» και τα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας στη Λάρισα.

Όπως προαναφέρθηκε, το αγγλόφωνο Τμήμα Ιατρικής θα λειτουργήσει παράλληλα και στους δύο χώρους με το αντίστοιχο ελληνόφωνο Τμήμα. Διδάσκοντες θα είναι όλα τα μέλη ΔΕΠ αλλά κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη επιπλέον επιστημονικού προσωπικού, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον ΕΛΚΕ (Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας), που έχει την ευθύνη διαχείρισης των πόρων του Τμήματος. Σε αυτούς, συγκαταλέγονται και τα δίδακτρα του αγγλόφωνου Τμήματος Ιατρικής, τα οποία ανέρχονται σε 12.000 € ετησίως.


Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr