Δημογλίδου για Panic Button ανηλίκων: Η εφαρμογή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά - Πώς λειτουργεί

Η δυνατότητα αυτή θα δίνεται στους ανηλίκους μέσω μιας εφαρμογής που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΕΛ.ΑΣ.

Για το κουμπί πανικού που θα μπορούν να ενεργοποιούν οι ανήλικοι όταν βρίσκονται σε κίνδυνο μίλησε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η δυνατότητα αυτή θα δίνεται στους ανηλίκους μέσω μιας εφαρμογής που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΕΛ.ΑΣ., κάτι που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται ''SafeYouth''. Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά.

Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το emergencey button όταν βρίσκονται σε κίνδυνο είτε βρίσκονται εντός της οικογένειας είτε βρίσκεται εκτός της οικογενειακής στέγης», είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σε άλλο σημείο η κα Δημογλίδου είπε: «Θα πρέπει και εμείς να προστατεύσουμε αντίστοιχα την αστυνομία για να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα η συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφαλείες για να μπορούμε να εξακριβώνουμε αν το περιστατικό είναι πραγματικό. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού όπως το κινητό του τηλέφωνο καθώς έχει γίνει προεγγραφή», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι αντίστοιχη με την διαδικασία που γίνεται για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το application θα είναι διαθέσιμο τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου όπως συμπλήρωσε τέλος η κα Δημογλίδου.



Ειδήσεις σήμερα:

Με 3 κόφτες οι φοροαπαλλαγές για τα κλειστά ακίνητα, με μεταβατική περίοδο το «πάγωμα» αδειών για νέα Airbnb

Νέα εποχή με Τεχνητή Νοημοσύνη ή μία από τα ίδια για το νέο iPhone; Δείτε τι ανακοίνωσε η Apple

Βίντεο: «Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, θα το κάνεις» - Επεισοδιακή σύλληψη παίχτη του NFL μετά από αστυνομικό έλεγχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr