Την επαναφορά του νοσοκομείου Καλαμάτας στην κατηγορία «άγονου Α» ζητούν οι γιατροί της Μεσσηνίας

Tο νοσοκομείο Καλαμάτας κατατάσσεται πρώτο σε προσέλευση ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εντός της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και τρίτο πανελλαδικά

Την επαναφορά του νοσοκομείου Καλαμάτας στην κατηγορία «άγονου Α» με τα αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση υγειονομικού προσωπικού ζητά το σωματείο ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ.Ν Μεσσηνίας με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν το νοσοκομείο Καλαμάτας κατατάσσεται πρώτο σε προσέλευση ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εντός της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και τρίτο πανελλαδικά.

Σε ανακοίνωση - ψήφισμα που εξέδωσε το σωματείο των ιατρών αναφέρεται πως «Αποτελεί “χαριστική βολή” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η υποβάθμισή του με πρόσφατη υπουργική απόφαση σε άγονο Β από άγονο Α περιορίζοντας σημαντικά τα κίνητρα (εξέλιξης, μοριοδότησης αλλά και οικονομικά) που υπήρχαν με το προηγούμενο καθεστώς και είχαν, ως έμπρακτο αποτέλεσμα, την προσέλκυση γιατρών για να εργαστούν σε αυτό.

Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι κομβική και άρρηκτα συνδεδεμένη με μια περιοχή ταχέως αναπτυσσόμενη και από τις ελάχιστες που κατέγραψαν αύξηση πληθυσμού κατά την τελευταία απογραφή, ενώ είναι γνωστός ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού τον οποίο εξυπηρετεί κατά τη θερινή περίοδο».

«Να επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας καλύπτει μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή και έχει ιδιαίτερα υψηλό φόρτο εργασίας αφού σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας κατατάσσεται πρώτο περιφερειακό νοσοκομείο σε προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εντός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και τρίτο πανελλαδικώς.

Από την άλλη μεριά είναι μονίμως υποστελεχωμένο με ποσοστό κενών θέσεων που φτάνει έως 50% σε συγκεκριμένες κλινικές. Αυτό μας ωθεί σε μια συνεχή και έντονη εργασιακή εξουθένωση. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το 50% όλων των προκηρύξεων γιατρών του ΕΣΥ αποβαίνουν άγονες και σε κρίσιμες ειδικότητες ( πχ παθολογία, ογκολογία) το ποσοστό αυτό φτάνει στο 100%. Συνεπώς καθίσταται επιτακτική η ανάγκη το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει πάραυτα την απόφαση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Οι ιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας καλούν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επαναφέρει το νοσοκομείο τους στην κατηγορία «άγονου Α’» υποστηρίζοντας πως «σε αντίθετη περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων ιατρών του νοσοκομείου δηλώνει ενυπόγραφα την ξεκάθαρη πρόθεσή της να παραιτηθεί ομαδικά».


Ειδήσεις σήμερα:

Τι κερδίζουν οι τρίτεκνοι με τα μέτρα της ΔΕΘ - Αλλάζουν τα κριτήρια για τα επιδόματα που αυξάνονται

Βίντεο: «Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, θα το κάνεις» - Επεισοδιακή σύλληψη παίχτη του NFL μετά από αστυνομικό έλεγχο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Δούκα σε νέα δημοσκόπηση – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr