Ψηφιακή πλατφόρμα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Ψηφιακή πλατφόρμα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ, ανακοινώθηκε η δωρεά της Παπαστράτος αξίας €155.000 και η συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

kedriki_margwnis_xatzidakis

Sponsored content

Στη δωρεά μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας αξίας €155.000 με αποδέκτη το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου προχώρησε η Παπαστράτος, ώστε να συνδράμει στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολυνθεί η διασύνδεση και ο συντονισμός των δράσεων των διωκτικών Αρχών, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών, ενεργειακών και αλκοολούχων προϊόντων.

papastratos_ekdilwsi
Κοινή εκδήλωση της Παπαστράτος με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην 88η ΔΕΘ.
new_papastratos_210_2

Η νέα δράση, η οποία αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής στήριξης της Παπαστράτος στους αρμόδιους φορείς, παρουσιάστηκε στην 88η ΔΕΘ σε κοινή εκδήλωση με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Γιώργου Μαργώνη. Μέσω της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας θα είναι εφικτή η συλλογή και η απεικόνιση των δεδομένων των κατασχέσεων σε έναν ενιαίο χάρτη, διευκολύνοντας την άμεση ανάλυση και επομένως την ορθή κατανομή των πόρων από τις διωκτικές Αρχές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης
, δήλωσε: «Στην Παπαστράτος, στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Πολιτείας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, το οποίο στερεί πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία και ενισχύει τη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Από το 2012, έχουμε συνάψει σειρά Συμφωνιών Συνεργασίας με τις διωκτικές Αρχές και έχουμε υποστηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειές τους προσφέροντας 7 εκατ. ευρώ για αγορά εξοπλισμού, κάλυψη λειτουργικών αναγκών και υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Σήμερα, με τη νέα μας δωρεά για τη δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας για τη διασύνδεση των διωκτικών Αρχών, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. Για κάθε μας βήμα προς τα μπροστά, κάνουμε και ένα βήμα μαζί με την κοινωνία».

papastratos_thes_021

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε τα εξής: «Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και γενικότερα καπνικών προϊόντων στερεί κάθε χρόνο από το Δημόσιο έσοδα, ύψους μισού δις. ευρώ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα. Η Πολιτεία κάνει πολλές προσπάθειες μόνη της, αλλά και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία με την Παπαστράτος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σειρά κινήσεων από κοινού. Τώρα, με τη χρηματοδότηση της Παπαστράτος, προχωρούμε σε αυτήν την ψηφιακή πλατφόρμα, που θα συντελέσει πολύ στον συντονισμό των διαφόρων διωκτικών αρχών, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και ταχύτερα. Και γι' αυτό το λόγο ευχαριστούμε την Παπαστράτος για τη συνεισφορά της».

Κεντική φωτογραφία: Ο κ. Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

PAPASTRATOS | EDO STIN PRAXI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης