Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το καθηλωτικό θρίλερ του Γιώργου Δάμτσιου «Εξημέρωση»

Μια αστυνομική περιπέτεια συγκλονιστικής δράσης, που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή έναν ξεροκέφαλο και επίμονο ιδιωτικό ντετέκτιβ

Κάποιον που είναι έτοιμος να ρισκάρει τη ζωή του για να εμποδίσει μια ομάδα φονιάδων να αιματοκυλίσει την Ελλάδα.

Στην «Εξημέρωση», το δεύτερο μέρος της σειράς «Ευγενείς Άγριοι», ο Γιώργος Δάμτσιος ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση της δράσης και της πλοκής σε σύγκριση με την ιστορία που προηγήθηκε στο «Σκοτεινό Πέπλο», το πρώτο βιβλίο των «Ευγενών Αγρίων» -το οποίο βεβαίως ήταν ήδη συναρπαστικό. Χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό, τηλεγραφικό ύφος στους διαλόγους και την αφήγηση, ο Γιώργος Δάμτσιος εξιστορεί μια αστυνομική περιπέτεια η οποία συντίθεται από αμέτρητες επιμέρους σκηνές απρόβλεπτων συμβάντων. Το κοινό μοτίβο με το πρώτο βιβλίο είναι η ίδια πεισματική αναζήτηση της αλήθειας από τον κεντρικό ήρωα, τον Λούκα, αλλά η «Εξημέρωση» παραμένει ταυτόχρονα ένα αυτόνομο μυθιστόρημα, που βομβαρδίζει τον αναγνώστη με εικόνες, ατάκες, σασπένς και διαρκείς ανατροπές.



Αυτή τη φορά ο Λούκα επιστρέφει στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναλάβει μια υπόθεση ως ιδιωτικός ντετέκτιβ, στη θέση ενός φίλου του. Αρχικά η περίπτωση μοιάζει απλή και εύκολη, καθώς το μόνο που του ανατίθεται να κάνει είναι να κρύψει μια νεαρή πόρνη από εκείνους που την «προστατεύουν» και την εκμεταλλεύονται. Εκείνοι όμως είναι αποβράσματα της κατώτατης υποστάθμης, κοινοί και αδίστακτοι εγκληματίες, οι οποίοι μάλιστα απεργάζονται ένα καταστροφικό σχέδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει χάος ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα. Η κοπέλα που κρύβει ο Λούκα είναι πολύτιμη γι' αυτούς, οπότε ο ήρωας του Δάμτσιου γίνεται, ξανά, ένας κυνηγημένος κυνηγός, κάποιος που προσπαθεί την ίδια στιγμή να προστατευτεί από μια θανάσιμη απειλή -αλλά και να σώσει όσο μπορεί περισσότερα από τα υποψήφια θύματα των δολοφόνων.

Αυτή την Κυριακή το εκπληκτικό μυθιστόρημα «Εξημέρωση» του Γιώργου Δάμτσιου είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr