Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας που απείλησε την πρεσβυτέρα του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας που απείλησε την πρεσβυτέρα του

Τον ενόχλησε που μαγείρευε βράδυ και πέταξε τον κιμά στο μπαλκόνι - Ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, του επιβλήθηκε έξι μήνες φυλάκιση

papas
Να «ελαφρύνει» τη θέση του ιερέα επιχείρησε με τη κατάθεση της στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η πρεσβυτέρα η οποία κατήγγειλε τον 60χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή, μέσα στο διαμέρισμα που ζούνε με τα δύο παιδιά τους.

Η 48χρονη είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου, ο ιερέας σε έξαλλη κατάσταση «πέταξε τον κιμά από το μπαλκόνι» και κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, σηκώνοντας τη γροθιά του και απαιτώντας να σταματήσει να μαγειρεύει. Η 48χρονη ανέφερε, επίσης, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώνεται ένταση ανάμεσα σε εκείνη και τον ιερέα, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν διαμάχες τα τελευταία έτη με αφορμή ότι ξεκίνησε να εργάζεται και η ίδια.

Στην κατάθεση που έδωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο τελικά έκρινε ένοχο τον ιερέα για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, και τον όρο της μη προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων, η γυναίκα ανέφερε περιγράφοντας το τελευταίο περιστατικό, ότι είχε γυρίσει από την εργασία της, καθώς δουλεύει σεζόν και ξεκίνησε να μαγειρεύει.

«Ο σύζυγός μου αναστατώθηκε και μου είπε ότι κάνω φασαρία ενώ είναι βράδυ και υπήρξε ένταση. Μου έλεγε να σταματήσω να μαγειρεύω και εγώ συνέχιζα γιατί ήθελα να ετοιμάσω το φαγητό. Διαφώνησα, πέταξε τον κιμά στα σκουπίδια και κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου. Ένιωσα να απειλούμαι, εκείνος έφυγε στο δωμάτιο και εγώ πήρα την τσάντα μου και κατέβηκα κάτω», είπε. «Φοβήθηκα όταν πέταξε κάτω τον κιμά, φοβήθηκα μη κάνει κάτι περισσότερο», συμπλήρωσε.

Παρόλο που αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γυναίκα καταγγέλλει τον ιερέα για ενδοοικογενειακή βία, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι είχε απευθυνθεί στις Αρχές λέγοντας ότι μετά από έναν ακόμη καβγά ο ιερέας την τράβηξε από τα χέρια, την απείλησε ότι θα την σφάξει και θα την κρεμάσει, σήμερα «υποβάθμισε» τη συγκεκριμένη καταγγελία λέγοντας ότι ήταν απλά ένας καβγάς, όπως σε όλα τα ζευγάρια.

Κλείσιμο
Μετά από επίμονες ερωτήσεις του προέδρου της έδρας και μια ολιγόλεπτη παύση στην κατάθεσή της, η 48χρονη είπε ότι ο ιερέας δεν έχει ασκήσει σωματική βία εις βάρος της όλα αυτά τα χρόνια που είναι παντρεμένοι.

Η κόρη του ζευγαριού κατέθεσε με τη σειρά της ότι ήταν παρούσα στο τελευταίο περιστατικό και ότι είδε τη μητέρα της να κάνει φασαρία με τις κατσαρόλες. «Ο μπαμπάς πέταξε στα σκουπίδια τον κιμά για να σταματήσει και μετά η μαμά έφυγε από το σπίτι. Πέρυσι δεν έγινε το περιστατικό όπως κατήγγειλε η μαμά, εκείνη πήγε να χτυπήσει τον μπαμπά με την παντόφλα και μπήκα στη μέση», είπε.

Στην απολογία του ο ιερέας υποστήριξε ότι σε όλα τα ζευγάρια υπάρχουν διαφωνίες αλλά «οι δικές μας δεν είναι αξιοσημείωτες, ίσως εκείνη να το λαμβάνει έτσι. Θέλει να γίνεται το δικό της. Εκείνο το βράδυ την παρακάλεσα να μη μαγειρέψει. Πήρα τον κιμά και τον έβαλα στο ψυγείο και εκείνη το έβαλε ξανά στον πάγκο. Την προηγούμενη φορά είπε ότι της έπιασα τα χέρια δυνατά αλλά δεν έγινε αυτό», είπε.

Την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά τη δήλωσή της ενώπιον μας θεωρώ ότι η παθούσα ένιωσε τρόμο και ανησυχία και όλη της η κατάθεσή της εδώ έλαβε χώρα μόνο υπό καθεστώς φόβου. Προτείνω την ενοχή του».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Το κόψιμο της γλώσσας, προβληματίζει τις Αρχές

Θεσσαλονίκη: «Η νταντά με κατήγγειλε για να με εκδικηθεί», λέει η 36χρονη που καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης