Βίντεο: Δείτε πώς ληστής άδειαζε φαρμακεία και μίνι μάρκετ απειλώντας τους υπαλλήλους με όπλο

Επέλεγε ως θύματα κυρίως γυναίκες - Δρούσε σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση ενός 46χρονου που είχε αναγάγει τις ληστείες σε επάγγελμα στοχεύοντας κυρίως φαρμακεία και μίνι μάρκετ εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ο άνδρας δρούσε τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, διαπράττοντας ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων κυρίως φαρμακείων αλλά και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Δείτε βίντεο από τη δράση του 46χρονου ληστή:



Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος επέλεγε ως υποψήφια θύματά του κυρίως γυναίκες, ποντάροντας στην πιθανή αδυναμία τους να του αντισταθούν.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, προέκυψε ότι, ως επί το πλείστον απογευματινές – βραδινές ώρες, προσέγγιζε τα καταστήματα - στόχους, με ένα δίκυκλο το οποίο στάθμευε είτε μπροστά στην είσοδο αυτών, είτε σε κοντινή απόσταση. Εν συνεχεία εισερχόταν σε αυτά, προσεγγίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος, όπου με την απειλή όπλου που έφερε μαζί του (πιστόλι) και ενίοτε με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από το χώρο των ταμείων.

Κατόπιν τρέπονταν σε φυγή, είτε επιβαίνοντας στο δίκυκλο που χρησιμοποιούσε, είτε κινούμενος προς το σημείο που αυτό ήταν σταθμευμένο.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας χειρουργική ή υφασμάτινη μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου και κράνος μηχανής.

Ενδεικτικό στοιχείο της διαρκούς δράσης του, αποτελεί το γεγονός πως σε διάστημα μόλις 20 ημερών διέπραξε 10 ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων η μία απόπειρα, με αποτέλεσμα να αποκομίσει συνολικά 13.345 ευρώ.

Τελικά η δράση του έλαβε τέλος μετά από επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής οι οποίοι τον εντόπισαν τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Οι αλλαγές της νέας χρονιάς

Νικήτρια η Χάρις στο debate με τον Τραμπ - Πώς κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον εξοργίσει

Η κακοκαιρία Atena συνεχίζει και σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr