Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer

Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας, από το οποίο πάσχουν περίπου 206.000 Έλληνες. Στη χώρα μας περίπου 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. Τα παραπάνω επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς), με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer.

Η Alzheimer Ελλάς, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ο Σεπτέμβριος μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο Alzheimer, προγραμμάτισε τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

* Την Τετάρτη 18/09, από τις 09:00 ως τις 14:00, ενημερωτική δράση και διενέργεια δωρεάν τεστ μνήμης στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με το City College και την Χ.Α.Ν.Θ.

* Συμμετοχή με ενημερωτικό stand στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Νεολαίας "Connected we stand", το Σάββατο 21/09, στις 11:00-21:00, στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης (άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου).

* Κεντρική εκδήλωση με θέμα, «Μιλάμε για την άνοια με τους ειδικούς», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/09 (18:00-20:00), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης). Εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες υγείας θα μιλήσουν για τη νόσο και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Στόχοι της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την άνοια και η καταπολέμηση του στίγματος που, δυστυχώς, περιβάλλει ακόμα τη νόσο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Θα ακολουθήσει σύντομος περίπατος μνήμης, ο οποίος θα καταλήξει στις φωταγωγημένες, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer, Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.




Ειδήσεις σήμερα:

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»

Ανάλυση New York Times: Επιτυχία της Χάρις το debate, έκανε τον Τραμπ να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο

Ποια είναι η 32χρονη πολιτικός με τις μουσουλμανικές καταβολές που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας στην Ελβετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr