Καλαμπάκα: Από τις 10 ως 13 Οκτωβρίου η 2η πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Καλαμπάκα: Από τις 10 ως 13 Οκτωβρίου η 2η πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Τη διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών - Οι επισκέπτες θα μάθουν τα πάντα για την τρούφα, ενώ τα φαγητά και οι μεζέδες από τρούφα και μανιτάρια παρέχονται δωρεάν!

troufa
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας που έγινε πέρυσι, η οποία μάλιστα πήρε χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2024, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας που θα γίνει από 10 έως 13 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα, την επονομαζόμενη και «Πόλη της Τρούφας» και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα είναι ακόμα καλύτερη από εκείνη του 2023.

troufa1


Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι πέρυσι κατά τη διάρκειά της πέρασαν 11.000 επισκέπτες, έγιναν πολλά σεμινάρια και μοιράστηκαν πάνω από 20.000 μερίδες φαγητών και μεζέδων από τρούφα και μανιτάρια, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος, με τις νέες δράσεις που προστίθενται, θα γίνει κυριολεκτικά χαμός!
Κλείσιμο
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Γιορτή, είναι ο κορυφαίος σεφ και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου «Βαρούλκο», κύριος Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος και στην περσινή Γιορτή, έδωσε μία ιδιαίτερη μαγειρική νότα, δημιουργώντας σπάνια πιάτα με τρούφα και μανιτάρια.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι τα πάντα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Έτσι, ο επισκέπτης και οι κάτοικοι της περιοχής, μπορούν να μάθουν τα πάντα για την τρούφα(καλλιέργεια, τρουφόσκυλα, κλπ.), να απολαύσουν φαγητά που θα μαγειρεύονται επιτόπου από δεκάδες σεφ, από τρούφα και μανιτάρια, να διασκεδάσουν και να χορέψουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ τα παιδιά κάθε μέρα θα μπορούν να συμμετέχουν σε δρώμενα που θα πραγματοποιούνται ειδικά για αυτά.

Φέτος επίσης, θα βραβευτεί σε ειδική τελετή ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους «οδοιπόρος της γαστρονομίας», κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, καθώς και ένας καταξιωμένος σεφ, με μεγάλη διαδρομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού και εκτίμησης στον κλάδο του, ο κύριος Νίκος Σαράντος.

Eεπειδή η διοργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, απαιτεί πολλούς ανθρώπους, το Μουσείο απευθύνει πρόσκληση, σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr.


Ειδήσεις σήμερα:

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Ανάλυση New York Times: Επιτυχία της Χάρις το debate, έκανε τον Τραμπ να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο

Ποια είναι η 32χρονη πολιτικός με τις μουσουλμανικές καταβολές που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας στην Ελβετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης