Η σχολή που θα σε κάνει Master of Wine και Sake Samurai
wspc2

Η σχολή που θα σε κάνει Master of Wine και Sake Samurai

Το WSPC® γιορτάζει τα 20 χρόνια κορυφαίας εκπαίδευσης στο κρασί, τα αποστάγματα, και άλλων αλκοολούχων και μη-αλκοολούχων ποτών, με επετειακά δίδακτρα και μεγάλες ευκαιρίες καριέρας


Sponsored Content

Κάθε ποτήρι με κρασί διηγείται μια ιστορία. Η όψη του δείχνει την ηλικία και την πορεία του. Μπορεί να είναι παλαιωμένο ή φρέσκο, να έχει περάσει από βαρέλι ή να έχει μπει κατευθείαν σε μπουκάλι. Κάθε στροβιλισμός του κρασιού στο ποτήρι απελευθερώνει αρώματα και βαθαίνει την απόλαυση που νιώθουμε. Κάθε γουλιά μας προσφέρει πληροφορίες για τις ποικιλίες από τις οποίες προέρχεται, για τον το αμπέλι και τον τόπο που γεννήθηκε, για τους τρόπους της οινοποίησής του.
Η φράση «το κρασί είναι πολιτισμός», δεν είναι καθόλου τυχαία. Εδώ και χιλιάδες χρόνια η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή του κρασιού απαιτούν γνώσεις και εξειδικευμένες πρακτικές, οι οποίες αφορούν μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, από τη γεύση μέχρι την οικονομία. Η εξερεύνηση του κόσμου του κρασιού, αλλά και του sake, των αποσταγμάτων και του καφέ, είναι εξαιρετικά γοητευτικές ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτά επαγγελματικά.


Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) η Ελλάδα εμφανίζει υψηλά ποσοστά απασχόλησης στον τουριστικό τομέα με το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό να ξεπερνάει το 1 εκατ. Επιπλέον, αναμένεται αύξηση 6% των θέσεων απασχόλησης στα καταλύματα και την εστίαση, καθώς και σε θέσεις υψηλής ειδίκευσης (17%) στον τουρισμό μέχρι το 2030. Μέχρι τότε, ο τομέας του Τουρισμού θα πρέπει να καλύψει τα σημαντικά κενά που υπάρχουν, σε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, όπως είναι οι Wine experts, Sommelier, Head Sommelier, Wine Buyer, F&B Manager, Bartender, Barista κτλ.


Αυτή την εξειδίκευση μπορούν να την προσφέρουν οι καλύτεροι επαγγελματίες του κλάδου στο WSPC® (Wine & Spirits Professional Center). Μέσω της ακαδημαϊκής και έγκριτης επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχει, προσφέρει ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους σπουδαστές του, αλλά και λύσεις στους εργοδότες όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και την κάλυψη των αναγκών τους. Με Πρόεδρο του WSPC® τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη Master of Wine (MW) - μία εξέχουσα προσωπικότητα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό –, με Αντιπρόεδρο εκπαίδευσης τον Ανδρέα Ματθίδη DipWSET (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων), και με το μεγαλύτερο σώμα καταξιωμένων εισηγητών στον χώρο, το WSPC® παρέχει αξιοπιστία και αμεροληψία στις σπουδές του.


Συστηματοποιημένη εκπαίδευση στη διδασκαλία του κρασιού, των αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων, και μη-αλκοολούχων ποτών
Για το WSPC®, που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια αριστείας με επετειακά δίδακτρα, από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η συστηματοποιημένη και άριστη εκπαίδευση των αποφοίτων του. Στα χρόνια που πέρασαν κατάφερε να προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών που αφορά όλες τις ειδικότητες της αγοράς: αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς, οινολόγους, οινοχόους, bartenders, baristi, χονδρέμπορους, λιανέμπορους, στελέχη επιχειρήσεων των κλάδων αλλά και σε ιδιώτες οινόφιλους που θέλουν να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν το κρασί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Μέσα από συναρπαστικές γευσιγνωσίες και υψηλού επιπέδου καθοδήγηση οι σπουδαστές αποκτούν την εκπαίδευση που χρειάζονται με μια ευρεία, σε πλάτος και όγκο, εξειδικευμένη γνώση στην αμπελουργία, την οινολογία, την οινοποίηση, την αποσταγματοποιία, τη γευσιγνωσία, το marketing, το νομικό πλαίσιο κ.ά.

Η non-job specific education που παρέχει προσομοιάζει με τις μεθόδους και τις τεχνικές εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στην ακαδημαϊκή αγορά για την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Οι σπουδαστές του, στα υψηλά Επίπεδα Σπουδών – Επίπεδα 3 & Diploma / Επίπεδο 4, αποκτούν την εμπορική κριτική ικανότητα ανάλυσης και αξιολόγησης της σχέσης ποιότητας-τιμής και την ικανότητα διερεύνησης και κατανόησης της αγοράς και των δομών της. Η ικανότητα αυτή είναι η σημαντικότερη σε όλα τα ανώτερης και ανώτατης διοίκησης επαγγέλματα: Import Manager, Export Manager, Group Product Manager, Brand Manager, Sales Manager, F&B Manager, Οινοπαραγωγού και Chief Sommelier.

Παράλληλα, η θέσπιση του WSPC Sommelier Academy εισάγει για πρώτη φορά το Job – Specific Education, έτσι ώστε οι Executive Sommeliers να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και την εκπαίδευση για να εργαστούν σε μεγάλα high-end ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικούς προορισμούς.

Επενδύοντας στο μέλλον των αποφοίτων του και στο μέλλον της ελληνικής αγοράς έχει δημιουργήσει το πιο ολοκληρωμένο Career Center στην Ελλάδα, όπου εργαζόμενοι/ απόφοιτοι του WSPC® και εργοδότες μπορούν να το επισκεφτούν και να επωφεληθούν αμοιβαία. Το networking που παρέχει στους σπουδαστές του αποτελεί εγγύηση για το μέλλον εργαζομένων και εταιριών.



Παγκόσμια αναγνώριση
Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC® είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Wine & Spirit Education Trust, του Court of Master Sommeliers, του Beverage Standards Association Αγγλίας και του Wine Scholar Guild Αμερικής.

Τα διπλώματα του WSET και του BSA είναι αναγνωρισμένα από το αγγλικό κράτος, όπως και αυτά του WSG από το Αμερικανικό κράτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα Διπλώματα και όλοι οι συνδεδεμένοι με το WSPC οργανισμοί είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια αλλά και από ολόκληρη την ελληνική αγορά. Ως ο νούμερο 1 Εκπαιδευτικός φορέας Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας στη Νότια Ευρώπη, μέσω των αγγλόφωνων προγραμμάτων του, κάθε χρόνο, συγκεντρώνει εκατοντάδες ξένους σπουδαστές από όλο τον πλανήτη για να εκπαιδευτούν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, έχει καταφέρει, μέσω των online προγραμμάτων του, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο (γευσιγνωσίες δειγμάτων) να μεταφέρει την άριστη σπουδαστική εμπειρία μιας τάξης σε κάθε σημείο της χώρας.


Υπάρχουν πολλά ευέλικτα σχήματα συνεχούς κατάρτισης, για τους ήδη απόφοιτους (WSPC Alumni), όπως masterclasses και σεμινάρια, «κλασικές» τάξεις και Πιστοποιήσεις με πολλαπλά επίπεδα εξειδίκευσης και συνεχούς προπόνησης σε κρασί, αποστάγματα ή άλλα ροφήματα (καφέ, τσάι, κακάο), ώστε να είναι πάντα ενημερωμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις.


Επωφεληθείτε από τα επετειακά δίδακτρα και εξασφαλίστε το μέλλον σας

Φέτος, το WSPC®, Wine & Spirits Professional Center, με την ευκαιρία των 20 χρόνων αριστείας στη διδασκαλία του κρασιού, των αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων, και μη-αλκοολούχων ποτών κάνει «επετειακές τιμές» στα δίδακτρα ως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για εξαιρετική ευκαιρία που οδηγεί σε καριέρα αξιώσεων με μεγάλες ευκαιρίες ανέλιξης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ


Στοιχεία επικοινωνίας

e-mail: education@wspc.gr

Τηλέφωνα: 2109882540 & 2109882544


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης