Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανιά Χανίων κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανιά Χανίων κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία - Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών - Εστάλησαν δύο μηνύματα 112 - Βίντεο και φωτογραφίες 

platanias-xania-xr
Οριοθετήθηκε, αργά το απόγευμα, η μεγάλη φωτιά κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες και σπίτια στον Πλατανιά Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ήχησε το 112, ενημερώνοντας όσους είναι στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Η κατάσταση ήταν νωρίτερα πολύ δύσκολη, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, οχήματα κάηκαν και τουρίστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τις βαλίτσες τους από τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, ο καπνός δημιούργησε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.





112



Κλείσιμο

Για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, κρίθηκε - νωρίτερα - απαραίτητο να εκκενωθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονταν κοντά στον τόπο όπου είχαν ξεσπάσει οι φλόγες.

fotia_platanias24
fotia_platanias27
fotia_platanias30



Αγωνία επικρατούσε για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία ελικόπτερα της υπηρεσίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο έδωσαν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Στην επιχείρηση συνέδραμε η αστυνομία ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην περιοχή.







Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε έκταση κοντά στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Γερανίου και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

fotia6
fotia7



Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονταν ήταν πυκνός και μάλιστα ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.

fotia2
fotia3
fotia-platanias-3
fotia-platanias-8
fotia-platanias-5



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης