Καιρός - Κολυδάς: Πώς θα είναι το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου - Δείτε χάρτες

Νέα κακοκαιρία μετά την Atena - Δεν θα είναι σημαντική αυτή η πρόσκαιρη αλλαγή, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

Επιστροφή στις κανονικές θερμοκρασίες και βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες του Σεπτεμβρίου,.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για μια «μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας» το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, αλλά «όχι σημαντική». Την επόμενη εβδομάδα, ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δευτερο μισό του μήνα.


ΕΜY: Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο 

Πέμπτη 12/9

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 13/9

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 14/9

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 27 με 28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 15/9

Στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν καιρός, όμως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δευτέρα 16/9

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Γυναίκα συνθλίβει με το SUV της μετανάστη που της είχε πάρει νωρίτερα την τσάντα - Δείτε βίντεο

Εκλογές στις ΗΠΑ: Με ΑΙ φωτογραφία του, μαζί με γάτες και πάπιες, ο Τραμπ λάνσαρε προφίλ ζωόφιλου πριν το ντιμπέιτ

Μέγκαν Μαρκλ: Η άβολη στιγμή με την Όπρα να διακόπτει ομιλία της για να… κάτσει στην θέση της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr