Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μία συλλεκτική έκδοση από τους ειδικούς συνεργάτες του μεγαλύτερου σάιτ για κατοικίδια topetmou.gr

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μία συλλεκτική έκδοση από τους ειδικούς συνεργάτες του μεγαλύτερου σάιτ για κατοικίδια topetmou.gr

15-9-XRWMA_2
“Οδηγός Διατροφής για Κατοικίδια”

Όλες οι απαντήσεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε και αναλυτικά όλες οι τροφές και η επίδραση που έχουν στους τετράποδους φίλους μας

Untitled-1_2


Τα κατοικίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι, και πρέπει να είναι, μέλη της οικογένειας. Συμμετέχουν στις βόλτες μας, στις διακοπές μας, στη ρουτίνα μας, στις χαρές και στις λύπες μας. Αποτελούν το συναισθηματικό μας καταφύγιο, και την υπενθύμιση ότι είμαστε κι εμείς μέρος της φύσης. Μας διδάσκουν την αφοσίωση, την ενσυναίσθηση, και τη στοργή. Γι' αυτό κι εμείς, οφείλουμε να τους το ανταποδίδουμε παρέχοντάς τους την κατάλληλη φροντίδα.

030-031


Κάθε κατοικίδιο έχει ανάγκη από ένα σπίτι, ανθρώπους να το αγαπούν, από παιχνίδια, βόλτες, και αγκαλιές, όλα εκ των οποίων του παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής. Είναι απαραίτητο να επισκεπτόμαστε τακτικά τον/την κτηνίατρο, με στόχο τόσο την θεραπεία ασθενειών και τραυματισμών, όσο και την πρόληψή τους.

010-011


Ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της φροντίδας ενός κατοικιδίου για την οποία οφείλει να μεριμνά κάθε κηδεμόνας είναι η διατροφή. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να συμβάλλουμε στην καλή υγεία και στην ευημερία του ζώου συντροφιάς μας. Ευτυχώς, στο εμπόριο υπάρχουν ολοκληρωμένες ζωοτροφές που παρέχουν στο ζωάκι μας όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

022-023
026-027


• Πώς, όμως, να επιλέξουμε την κατάλληλη σκυλοτροφή ή γατοτροφή; Πώς να την αποθηκεύσουμε για να μη χαλάει;
• Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα μπολ του φαγητού και του νερού του σκύλου ή της γάτας μας;
• Ποιες λιχουδιές, και σε τι ποσότητα πρέπει να του δίνουμε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του;
• Ποιες “ανθρώπινες” τροφές θεωρούνται ασφαλείς και ποιες τοξικές για το κατοικίδιό μας;

048-049
036-037


Τα ερωτήματα είναι πολλά. Σε συνεργασία με το μεγαλύτερο σάιτ για κατοικίδια, Topetmou.gr, απαντήσαμε τα περισσότερα από αυτά στο ένθετο “Οδηγός Διατροφής για Κατοικίδια” που κυκλοφορεί μαζί με το Πρώτο Θέμα αυτής της Κυριακής.
Εκτός από μια ολοκληρωμένη, αναλυτική λίστα με 65 τροφές, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τη διατροφή της γάτας ή του σκύλου, που θα σας βοηθήσουν – πάντα σε συνεργασία με τον/την κτηνίατρο που εμπιστεύεστε – να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για το αγαπημένο σας ζωάκι.

Μη χάσετε την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, τον «ΟΔΗΓΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ»

Untitled-1

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης